Technologie » Komputery

Większe możliwości systemów Epicor ze SQL Server 2012

Od września oferta rozwiązań Epicor zostanie wzbogacona o obsługę bazy danych Microsoft SQL Server 2012. Z nowych funkcji będą mogli korzystać zarówno użytkownicy oprogramowania Epicor ERP, jak i Epicor iScala.

Firma Epicor Software Corporation, wiodący dostawca oprogramowania biznesowego dla przedsiębiorstw produkcyjnych, dystrybucyjnych i usługowych, ogłosiła podczas tegorocznej konferencji Microsoft Worldwide Partner, modernizację oferty Epicor o obsługę Microsoft SQL Server 2012. Rozwiązanie ma dostarczyć przedsiębiorstwom bardziej dokładną, szybszą oraz spersonalizowaną analizę danych biznesowych.

„SQL Server 2012 opracowano pod kątem zwiększenia wydajności magazynowania i zabezpieczania danych. Zależało nam także na wykazaniu rzeczywistego wzrostu niezawodności przy realizacji krytycznych obciążeń roboczych - powiedział Eugene Saburi, dyrektor generalny ds. marketingu SQL Server w firmie Microsoft. Dla klientów Epicor,
od dużych po mniejsze organizacje, oznacza to większą dostępność zaawansowanych narzędzi analitycznych” – dodaje Saburi.

Zmiany dotyczące integracji z bazą SQL Server 2012 Epicor zapowiedział już rok temu. Wówczas zamierzano rozbudować pakiet Epicor EPM (Enterprise Performance Management).

„Wprowadzając nowe technologie baz danych, zależało nam nie tylko na zwiększeniu efektywności pakietu BI, ale także umożliwieniu w pełni wykorzystywania jego funkcjonalności także przez użytkowników nie znających branżowego żargonu” - mówi Erik Johnson, wiceprezes ds. strategii technicznej w firmie Epicor. Dzięki wdrożeniu nowych mechanizmów nasze systemy ERP stały się jeszcze bardziej elastyczne – dodaje Johnson.

Rozwiązania Epicor:

System Epicor ERP jest dostępny na rynku od 2008 roku. Oprogramowanie jest oparte na architekturze Epicor True SOA™, która wykorzystuje platformę Microsoft .NET. Budowa systemu gwarantuje wysoką elastyczność i wydajność w zakresie integracji z zewnętrznymi aplikacjami, co ma kluczowe znaczenie dla usprawniania procesów w skali całego przedsiębiorstwa. Obecnie, z systemu korzysta 3000 klientów z 63 krajów, głównie z branży wytwórczej, dystrybucyjnej, detalicznej oraz usługowej.

Epicor iScala to rozwiązanie biznesowe zaprojektowane pod kątem globalnych struktur międzynarodowych korporacji oraz dużych spółek, których specyfika biznesu wymaga współpracy z wieloma partnerami i organizacjami. Epicor iScala oferuje przedsiębiorstwom  —
z takich branż, jak chemia i farmacja, maszyny przemysłowe, inżynieria, elektronika, produkcja części samochodowych, hotelarstwo — zintegrowaną obsługę łańcucha dostaw, procesów wytwórczych, zarządzanie projektami, listami płac i inne funkcje, w ramach jednej platformy biznesowej. System wykorzystuje rozwiązanie Microsoft .NET i usługi internetowe.

Epicor Software Corporation jest globalnym liderem oferującym oprogramowania biznesowego dla firm produkcyjnych, dystrybucyjnych, handlu detalicznego oraz usługowych. Z prawie 40. letnim doświadczeniem w obsłudze średniej wielkości przedsiębiorstw oraz oddziałów firm z listy Global 1000, Epicor ma ponad 20 000 klientów w przeszło 150 krajach. Systemy Epicor wspomagające zarządzanie (ERP), do zarządzania relacjami z klientami (CRM), do zarządzania łańcuchem dostaw (SCM), a także rozwiązania do zarządzania kapitałem ludzkim, pozwalają przedsiębiorstwom podnieść efektywność i rentowność. Z doświadczeniem w technologicznych innowacjach, wiedzą branżową oraz dążeniem do doskonałości Epicor inspiruje klientów do budowania trwałej przewagi konkurencyjnej. Epicor oferuje jeden punkt odpowiedzialności, którego oczekują przedsiębiorstwa prowadzące działalność na skalę lokalną, regionalną czy globalną. Główna siedziba firmy znajduje się w Kalifornii, USA, zaś biura i podmioty powiązane ulokowane są na całym świecie. Więcej informacji znaleźć można na stronach www.epicor.com i www.epicor.pl. Informacje o firmie Epicor można też śledzić na Twitterze: @Epicor; @EpicorEMEA; @EpicorAU; @Epicor_Retail i na Facebooku.

ITBC_Com