Firma » Biznes

Wielkopolska Jakość w Chodzieży

Skupin Bruk to kolejna firma, która może posługiwać się znakiem Wielkopolska Jakość. Certyfikat na sesji rady gminy odebrał właściciel Grzegorz Skupin. Znakiem może także wciąż posługiwać się piekarnia SA i SA z Chodzieży.

SA i SA to jeden z najbardziej wytrwałych uczestników programów Wielkopolskiej Jakości. Firma może posługiwać się znakiem od 1995 roku. Firma została uhonorowana Znakiem i certyfikatem "Wielkopolska Jakość" za walory smakowe, ciągły rozwój i doskonalenie szerokiego asortymentu pieczywa oraz za dbałość o satysfakcję klientów.
Skupin Bruk działa głównie na terenie Wielkopolski. Czyli – jak mówią w firmie - na najtrudniejszym i najbardziej wymagającym rynku w Polsce. Wielkopolska i  Wielkopolanie znani są nie tylko w całym kraju, ale również w Europie ze swojej dokładności i pracowitości a także wysokich wymagań co do jakości wykonywanych prac – mówi właściciel firmy Grzegorz Skupin.

Firm wielkopolskich w krajach zachodnich nie traktuje się, jako ubogich, nowo wcielonych członków Unii, którzy dopiero się uczą, o czym kilkakrotnie miałem okazję się przekonać – dodaje.

Jesteśmy niezwykle dumni z tego, że jesteśmy Wielkopolanami i że działamy na tym rynku – dodaje właściciel Skupin Bruk. Firma, otrzymanie Certyfikatu Wielkopolska Jakość traktuje jako najważniejszy sukces zawodowy i osobisty.
Program "Wielkopolska Jakość’’ opiera się o kryteria Modelu EFQM (Europejskiej Fundacji Zarządzania Jakością). Natomiast procedura przyznawania certyfikatu (i jego przedłużania), realizowana jest w oparciu o analizę potencjału i wyników firm.

Wielkopolski Instytut Jakości zajmuje się między innymi sprawdzaniem i potwierdzaniem osiągnięć jakościowych firm i instytucji w europejskim systemie wyróżnień i nagród jakości, projektowaniem, wdrażaniem i doskonaleniem systemów jakości i zarządzania zgodnych z obowiązującymi normami, wdrażaniem TQM. Tworzy także nowoczesne modele zarządzania oraz narzędzia zapewniające rozwój i doskonalenie.
WIJ świadczy także pomoc w pozyskiwaniu środków finansowych z funduszy Unii Europejskiej na rozwój i inwestycje.

Wielkopolski Instytut Jakości