Dom » Wnętrza
Wiosenne akcesoria kuchenne
Podstawą jest przeważnie sałata np: masłowa czy roszponka. Tutaj z pomocą przychodzi suszarka do sałaty. Dawniej po umyciu liści, a potem suszeniu ich na ręcznikach sałata była połamana, wymięta i wciąż mokra. Dziś możesz umyć oraz wysuszyć sałatę szybko, nie męcząc się – pomoże w tym wirówka do sałaty PLAST TEAM zielona lub biała
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Do tej bazy dokładamy różne warzywa np: ogórki, pomidory, cebulę. Tarka KYOCERA z ceramicznym ostrzem to „żyleta” na Twoje warzywa. Kroi na 5 różnych plasterków, równe jak w wojsku.
Dzięki tak dużej rozpiętości przyrząd ten będzie wręcz idealny zarówno podczas krojenia ogórka na mizerię jak i do szatkowania cebuli a super ostry nóż ceramiczny gwarantuje, że wszystkie produkty będą idealnie równo pokrojone (nie poszarpane) a przede wszystkim naturalnie smaczne i zdrowe.
Do smaku dokładamy dodatki np: wędlinę, jajka, fetę. Ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia. Do przygotowania np. sałatki greckiej przyda się nóż ceramiczny. Ma tą zaletę, że feta nie przykleja się do noża. Noże stalowe pozostawiają na krojonych produktach jony metali. Ostrza wykonane z ceramiki są chemicznie obojętne i nie pozostawiają metalicznego smaku ani zapachu na krojonych produktach.
Obowiązkowym dodatkiem są świeże zioła: bazylia, pietruszka, koperek, kolendra czy mięta. Nadają one potrawom niepowtarzalny smak i aromat. Pachną niesamowicie, nie wietrzeją, i pięknie się prezentują. Czasem używamy je w całości (np. do dekoracji), innym razem kroimy je na drobne kawałki. W jaki sposób posiekać je szybko i wygodnie?
Duże zioła najlepiej za pomocą siekacza do ziół. Ergonomiczny podwójny nóż w stylu bujającego się tasaka z drewnianą rękojeścią. Nie zastąpione narzędzie pracy do sporządzania potraw nie tylko włoskiej kuchni!
Do mniejszych ziół jak np. pietruszki używamy młynka do ziół. Zioła będę drobno posiekane, bez zgniecenia lub sproszkowania. Oparty na niezawodnych, wykonanych ze stali nierdzewnej mikronożykach rozmieszczonych na dwóch wkładach tnących. Małe ostrza wykonują swoją pracę naturalnie, bez szarpania lub wyrywania. Dzięki czystemu cięciu – zioła zachowują większość swoich smaków, soków i składników – tak jakbyśmy kroili nożem.
Na zakończenie przyprawy sól, pieprz. I tutaj jest pytanie z torebki czy świeży? Oczywiście, że świeży zmielony pieprz to zupełnie inna jakość. Aromat takiego pieprzu pobudza zmysły – podnosi atrakcyjność nawet najprostszej potrawy.
Nasza sałata jest gotowa do prezentacji na Twoim stole. Smaczna, kolorowa i lekka.
Komentarze (0)