Zdrowie » Ciało

Włoskie klimaty w oryginalnym wydaniu… Tagliatelle z tuńczykiem wg przepisu Appetity

Włoskie klimaty w oryginalnym wydaniu… Tagliatelle z tuńczykiem wg przepisu Appetity
Zobacz więcej zdjęć »
Jesienno-zimowa szaruga za oknem skłania wiele osób do sięgania po fast-foody i słodkie przekąski, które na chwilę poprawiają humor. Tymczasem to właśnie teraz warto postawić na wzmacniające organizm, aromatyczne posiłki i kolorową, wartościową dietę.

Przygotowanie takich kuszących, pysznych i zdrowych dań nie musi zajmować dużo czasu, a radość płynąca z degustacji na pewno pozytywnie wpłynie na jesienny nastrój!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Sprężysty makaron al’dente, oliwa z oliwek, aromatyczne zioła – to kwintesencja kuchni włoskiej! Znakomitą, kultową kompozycję składników dopełnia tuńczyk. Ryby warto jeść w sezonie jesienno-zimowym, by wzmocnić swoją odporność i uzupełnić dietę o najważniejsze składniki mineralne. To mięso zawiera dużo wartościowego białka, niezbędne do rozwoju nasycone kwasy tłuszczowe – omega-3 i omega-6, witaminy A, B, B12 i D, dlatego doskonale wpływa na wzrok i układ nerwowy. Wyrazisty smak tuńczyka doskonale komponuje się z różnorodnymi składnikami, dlatego warto pokusić się o kulinarne eksperymenty i nowoczesne połączenia. Z aksamitnymi wstążkami tagliatelle, oliwą, Rozmarynem, Czosnkiem i Pieprzem mielonym Appetita w kilkanaście minut można wyczarować efektowne danie obiadowe. Aromatyczne zioła dodadzą tej potrawie pikanterii i zamienią zwykły jesienny obiad w podróż do ciepłych krajów! Viva Italia! J

 

Tagliatelle z tuńczykiem

Składniki:

  • 40 dag makaronu tagliatelle
  • 1 puszka tuńczyka
  • 25 dag pomidorów
  • 200 ml śmietany 18%
  • Świeży szczypiorek
  • 1 łyżka oliwy
  • 8 dag tartego parmezanu
  • Czosnek mielony Appetita
  • Rozmaryn Appetita
  • Pieprz czarny mielony Appetia

 

Przygotowanie:

Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami. Pomidory (sparzone i obrane ze skórki) rozgnieć, wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą, dodaj czosnek. Duś na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec wlej śmietanę, gotuj jeszcze 3 minuty, stale mieszając. Dodaj tuńczyka, dopra solą, Pieprzem czarnym mielonym Appetita i Rozmarynem Appetita. Odcedzony makaron połącz z sosem, posyp parmezanem i dobrze wymieszaj. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.

 

Smacznego!

 

Czosnek mielony Appetita, 8 g, cena: ok. 1,40 zł

Pieprz czarny mielony Appetita, 18 g, cena: ok. 1,40 zł

Rozmaryn Appetita,  g, cena: ok. 1,40 zł 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Colian
http://colian.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »