Zdrowie » Ciało
Wyciskarka a jonizacja
Zobacz więcej zdjęć » |
To co dostaje się do naszego układu pokarmowego, dziś jest jałowe, pozbawione naturalnych witamin i minerałów. Z roku na rok, nasze zdrowe podupada, aż w końcu organizm nie ma siły się bronić, pojawiają się pierwsze symptomy choroby. Jak zmienić ten proces, czy się jeszcze da? Czy warto próbować? Odpowiedź jest prosta... zawsze WARTO!
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Podstawą aby nasz organizm sam zwalczał toksyny, dostarczane codziennie w pożywieniu, są organiczne witaminy, minerały oraz enzymy obecne tylko w produktach nieprzetworzonych.
O ile o witaminach i minerałach każdy z nas słyszał, to o enzymach już nie koniecznie. Enzymy produkowane są przez ślinianki, trzustkę i wątrobę, są one odpowiedzialne za procesy rozkładu spożywanej materii organicznej, aż do uzyskania formy cząstek koloidalnych. Komórki naszego ciała są w stanie przyswoić tylko składniki odżywcze w formie koloidalnej. Niestety nasz organizm, nie produkuje enzymów, które są w stanie strawić niektóre składniki z spożywanych, dlatego też wiążą się one z tłuszczem i są magazynem toksyn.
Aby nie dopuścić do rozwinięcia choroby, należy dostarczyć enzymy z zewnątrz. Forma koloidalna oznacza bardzo rozdrobnioną, półpłynną materię (emulsję), której każda mikro drobina obdarzona jest znakiem elektrycznym. Gruczoły trawienne w jelicie cienkim nie potrafią pobrać substancji znajdujących się w innej niż koloidalnej formie. Świeży sok, jeśli jest zjonizowany, jest od razu jest w formie koloidalnej - czyli przyswajalnej. (Pod warunkiem oczywiście, że ta forma nie została zniszczona przez nieodpowiednią obróbkę - sposób wyciskania).
Dlatego też niezmiernie ważne jest aby soki które spożywamy były w formie zjonizowanej. Wszystkie komórki będące składnikami materii ożywionej, do której należą również rośliny, reprezentują sobą ujemny ładunek elektryczny wynoszący 60 - 80 mV. Sporządzony więc z nich świeży sok jest zjonizowany!
Niestety enzymy pod wpływem wysokiej temperatury, kontaktu z metalami giną, ulegają utlenianiu, co można zauważyć przy wyciskaniu soku przy użyciu zwyczajnej metalowej lub plastikowej sokowirówki, na wyciśniętym soki pojawia się brązowa piana.
Aby uniknąć utraty enzymów, i pić soki zdrowe, które pozytywnie wpłyną na nasz organizm warto zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt, a takim jest z pewnością wyciskarka Green Star, dostępna w Polsce tylko u wyłącznego dystrybutora firmy Space S.C. na stronie www.vitajuice.pl
Wyciskarka do soków Green Star jest laureatem wielu nagród, stosowana przy terapiach m.in. Gersona, daje wspaniałe efekty. W przeprowadzonych licznych badaniach, wykazano, że nie ma sobie równych.
Nadesłał:
ivona
|
Komentarze (0)