Technologie » Komputery

Zamienniki ActiveJet do urządzeń drukujących firmy Hewlett-Packard

Od połowy grudnia w ofercie ActiveJet dostępne są tusze kompatybilne do serii kartridżów HP o numerach 920 i 940. Nowo wprowadzone zamienniki ActiveJet występują w wersji XL, czyli posiadają zwiększoną pojemności i wydajności.

W skład pierwszej serii wchodzą tusze ActiveJet: AH-972, AH-973, AH-974, AH-975. Zastępują one tusze CD972AE, CD973AE, CD974AE, CD975AE. Wszystkie nowe produkty z tej serii pasują do drukarek OfficeJet 6000, 6500, 7000. Z ich pomocą można szybko wydrukować dokument poprzez sieć wewnętrzną. Kartridż czarny posiada pojemność 50 ml, natomiast każdy z kolorów po 12 ml.

Druga grupa tuszy odpowiada serii 940. Należą do niej zamienniki ActiveJet o następujących sygnaturach: AH-906, AH-907, AH-908, AH-909. Wszystkie pasują do bezprzewodowych drukarek atramentowych OfficeJet Pro 8000 i 8500. Kartridż czarny posiada pojemność 80 ml, natomiast każdy z kolorów po 35 ml.

Potwierdzeniem wysokiej jakości i wydajności, jaką oferują zamienniki marki ActiveJet są liczne, niezależne testy. W listopadzie 2010 roku materiały eksploatacyjne ActiveJet zajęły pierwsze miejsce w rankingu opracowanym przez redakcję magazynu PC WORLD. Twórcy rankingu wskazali, że materiały eksploatacyjne marki ActiveJet dorównują produktom oryginalnym - tym samym wyprzedzając inne, markowe produkty alternatywne. Jak wykazały przeprowadzone testy, oryginalne zasobniki jednego z producentów pozwalały wydrukować 16 stron o stuprocentowym zaczernieniu (odpowiednik około 320 stron standardowego tekstu). Podczas gdy zamienniki marki ActiveJet gwarantowały wydruk 50 stron w pełnym zaczernieniu (ekwiwalent około 1000 stron standardowego tekstu).

Sugerowana cena detaliczna: w zależności od modelu od ok. 37 do 67 zł. Tusze objęte są 36-miesięczną gwarancją.

Marka ActiveJet należy do notowanej od 2006 r. na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie spółki ACTION S.A. - jednego z największych dystrybutorów sprzętu komputerowego w Polsce, obecnego na rynku od ponad 17 lat. Marka ActiveJet zdobyła renomę głównie dzięki znakomitej jakości tuszy i tonerów oraz pozostałym materiałom eksploatacyjnym i biurowym, jakie wprowadziła na polskim rynku. Produkty ActiveJet zwyciężyły w wielu testach jakości przeprowadzanych przez niezależne laboratoria oraz uzyskały liczne certyfikaty, m.in. GRCI, IPL RIT (Imaging Products Laboratory), a także prestiżowy tytuł Lidera Marki i trzykrotny tytuł Jakość Roku (2007, 2008, 2009) przyznawany przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji (PCBC) oraz redakcję Dziennika Gazety Prawnej. Produkty ActiveJet otrzymując tytuł Złotego Lauru Klienta 2009 i 2010 zostały również zwycięzcą największego w Polsce programu konsumenckiego. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku gama produktowa uległa rozszerzeniu na nowe grupy: ActiveJet Energy i Akcesoria. ActiveJet Energy ma w swojej ofercie zarówno żarówki energooszczędne jak i LEDowe - alternatywne dla tradycyjnych żarówek źródła światła. Wszystkie produkty ActiveJet charakteryzują się najwyższą światową jakością.www.activejet.pl

Grupa ACTION S.A. to jeden z wiodących podmiotów na rynku dystrybucji sprzętu IT i RTV/AGD w Polsce oraz znaczący producent sprzętu komputerowego (ok. 20-proc. udział w rynku, dane z marca 2010 r.) Od 2006 r. Spółka jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. ACTION dystrybuuje produkty największych dostawców na świecie, jest również producentem sprzętu IT pod własnymi markami Actina i ActiveJet (m.in. komputery stacjonarne, monitory, serwery, zasilacze). Klientami Grupy ACTION S.A. są sprzedawcy detaliczni oraz odbiorcy korporacyjni. www.action.pl

Action S.A.