Firma » Biznes

ZETO S.A. w Poznaniu nowym partnerem Solemis Group SA

ZETO S.A. w Poznaniu nowym partnerem Solemis Group SA w zakresie systemów klasy Business Intelligence – TARGIT ZETO S.A. w Poznaniu, firma z ponad 40 letnim doświadczeniem w usługach i rozwiązaniach IT, została kolejnym partnerem handlowym Solemis Group SA

w zakresie rozwiązań klasy Business Intelligence (BI) - systemu TARGIT - przeznaczonego do wielowymiarowej analizy danych w zakresie sprzedaży, finansów czy marketingu w firmie.

Domeną działalności ZETO S.A. w Poznaniu były zawsze usługi outsourcingu IT dla firm różnej wielkości – od kilku lat firma dostarcza również systemy wspomagające zarządzanie – klasy ERP, HR i Business Intelligence oraz systemy do zarządzania obiegiem dokumentów.

Solemis Group SA jest od jesieni 2005 jedynym polskim przedstawicielem producenta systemu TARGIT, przygotował jego polską wersję i buduje sieć partnerską.

Użytkownikami rozwiązań BI oferowanych przez Solemis Group SA jest w Polsce ponad 70  firm z różnych sektorów gospodarki.

Zgodnie z podpisaną umową, ZETO S.A. w Poznaniu jest od 1 maja br. handlowym partnerem firmy Solemis Group S.A. w zakresie systemu analitycznego klasy BI – TARGIT. Po zakończeniu cyklu szkoleń z zakresu implementacji i integracji systemu TARGIT z innymi systemami ZETO S.A. w Poznaniu uzyska status autoryzowanego partnera handlowo-wdrożeniowego systemu TARGIT.  „Produkty Business Intelligence dystrybuowane w Polsce przez Solemis doskonale uzupełniają naszą ofertę i wychodzą naprzeciw potrzebom naszych klientów - poszukują oni coraz bardziej funkcjonalnych systemów analitycznych uzupełniających możliwości systemów ERP/CRM” – mówi Marek Majewski, prezes ZETO S.A. w Poznaniu „Z naszej oceny wynika, że TARGIT ma nie tylko najlepszy na rynku narzędzi analitycznych wskaźnik funkcjonalności do ceny, ale i bardzo łatwo integruje się z różnymi systemami ERP/CRM jakie mają nasi Klienci.”„Szczególnie w ciężkich czasach firmy analizują efektywność swojej działalności” - mówi Ryszard Sadowski, Prezes Solemis Group. „Potrzebne są do tego nie tylko dobre narzędzia – takie jak TARGIT, ale i wiarygodny doradca, który wskaże jak skutecznie zasilać ten system analityczny danymi gromadzonymi w innych systemach wykorzystywanych w firmie. ZETO S.A. i jej eksperci mają w tym zakresie ogromne doświadczenie i wyrobioną markę u Klientów.” „Bardzo cieszymy się z rosnącej ilości naszych Partnerów” – mówi Małgorzata Winiarczyk, Dyrektor Marketingu Solemis Group. „Coraz większe zainteresowanie systemami klasy BI w Polsce i bardzo duży potencjał rynku jest szansą na rozwój nie tylko dla naszych Klientów, ale również dla naszych Partnerów”

TARGIT – to duński system klasy Business Intelligence umożliwiający menadżerom wszystkich szczebli zarządzania w firmie na szybkie sporządzenie wielowymiarowej analizy danych zgromadzonych w firmowych systemach i agregowanych na potrzeby analiz w hurtowni danych.
Na świecie z systemu TARGIT korzysta obecnie ponad 1750 firm ( ponad 124 tys. użytkowników), Wśród klientów referencyjnych firmy znajdują się m.in. skandynawskie linie lotnicze SAS, Daimler Chrysler, XEROX, Mazda North America, i wiele innych.

Solemis Group S.A., bazując na swoim ponad 20 letnim doświadczeniu w dystrybucji oprogramowania i rozwiązań informatycznych wspomagających zarządzanie oraz doświadczeniu w budowie sieci partnerskiej od  jesieni 2005 roku tworzy sieć partnerów sprzedających i wdrażających u klienta specjalistyczne produkty uzupełniające istotne luki w klasycznych systemach  ERP/CRM – rozwiązania klasy Business Intelligence (BI). Są to dwa produkty: TARGIT i PROPHIX. Rozwiązania te mają w Polsce ponad 760 użytkowników w 65 firmach różnych branż i różnej wielkości.

Sieć partnerska jest dwustopniowa: pierwszy stopień stanowią partnerzy o kompetencjach dotyczących prezentowania i sprzedaży systemu, drugi – partnerzy świadczący klientowi usługi konsultacyjne i wdrożeniowe.

ZETO S.A. w Poznaniu www.zeto.com.pl

ZETO S.A. w Poznaniu jest firmą o bogatej tradycji informatycznej. W ponad 40-letnim okresie swojej działalności na rynku usług informatycznych, aktywnie dostosowywała się do wymagań Klientów oraz aktualnych uwarunkowań rynkowych. Od 1992 roku funkcjonuje w formule spółki akcyjnej.

Firma jest przygotowana do rozwiązywania złożonych problemów informatycznych Klientów, dysponuje dużym potencjałem usługowym. Wieloletnia działalność na rynku informatyki, profesjonalne tradycje, wysokie kwalifikacje pracowników, stosowane najnowsze rozwiązania technologiczne, wykorzystywany nowoczesny sprzęt komputerowy, dają Klientom firmy gwarancję stabilności i wiarygodności usług i pozwalają rzetelnie wywiązywać się z przyjętych zobowiązań.

Podstawową działalnością ZETO S.A. w Poznaniu jest świadczenie szeroko pojętych usług informatycznych realizowanych przez specjalistów posiadających wieloletnie doświadczenie, zdolnych obsługiwać złożone przedsięwzięcia teleinformatyczne. W ramach przyjętej strategii konsekwentnego rozwoju firmy, w ostatnim czasie ZETO S.A. w Poznaniu poszerzyło ofertę o takie usługi jak: prowadzona informatyczna obsługa zewnętrzna podmiotów gospodarczych (usługi outsourcingu IT), projektowanie i wykonywanie nowoczesnych rozwiązań informatycznych (sieci i portale korporacyjne) oraz usługi zapewnienia bezpieczeństwa informatycznego.

Solemis Group SA www.solemis.com

Solemis Group S.A. jest wiodącym dostawcą zaawansowanych rozwiązań biznesowych obecnym w Polsce od 1986 roku.

Ofertę firmy stanowią specjalistyczne produkty uzupełniające istotne luki w klasycznych systemach  ERP/CRM. Aktualnie w ofercie firmy znajdują się dwa światowej klasy produkty należące do tej klasy rozwiązań: PROPHIX i TARGIT. Kanadyjski system PROPHIX jest aplikacją  finansową używaną przez tysiące osób na całym świecie do budżetowania, prognozowania, raportowania i analiz. Duńskie oprogramowanie TARGIT to rozwiązanie z obszaru Business Intelligence umożliwiające decydentom na wszystkich szczeblach zarządzania wielowymiarową analizę danych i uzyskanie natychmiast całościowego obrazu sytuacji w firmie.

Od 2005 roku Solemis Group S.A. jest jedynym przedstawicielem w Polsce producentów systemów PROPHIX i TARGIT oraz twórcą polskich wersji tych systemów.

SOLEMIS Group jest również aktywnym popularyzatorem wiedzy na temat controllingu i budżetowania, współpracującym z wybitnymi ekspertami renomowanych szkół controllingu: Nord Controllingi ODiTK.

Solemis Group jako jedyna firma w Polsce świadczy outsourcing usług IT dla Microsoft w zakresie oprogramowania ERP – Microsoft Dynamics GP (Business Solutions Great Plains). W ofercie firmy znajdują się także rozszerzenia funkcjonalne do systemu Microsoft Dynamics GP (MBS Great Plains) oraz system finansowo-księgowy dla małych firm SM-BOSS.

Realizując konsekwentnie swoją misję: „Współpracować z Partnerami i Klientami w osiąganiu sukcesów”, Solemis Group SA planuje sukcesywnie wprowadzać na rynek nowe, coraz bardziej zaawansowane produkty, spełniające wysokie wymagania klientów, ze szczególnym uwzględnieniem bardzo wąskich, wysokospecjalizowanych rynków.

Obsługa Prasowa i PR:

INDALO Public Relations, ul. Grochowska 341 lok. 281 A, 03-822 Warszawa Zbigniew Blewoński, tel. 22 698-70-78; mobile: (+48) 501-772-619, e-mail: zbigniew.blewonski@indalo.pl

Indalo PR