Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Zregeneruj włosy po zimie

Mróz i suche powietrze w pomieszczeniach nie służą naszym włosom. Także zimowa dieta, uboga w świeże warzywa i owoce dodatkowo je osłabia. Jeżeli chcesz, aby wiosną Twoje włosy odzyskały blask i witalność, już teraz zafunduj im kurację wzmacniającą kosmetykami z serii Mrs. Potter`s.
Moc aloesu

Zimą za sprawą mroźnego powietrza na zewnątrz i suchego w pomieszczeniach cierpi nie tylko nasza skóra. Także włosy mają tendencję do przesuszania się. Tracą blask, stają się trudne do ułożenia i niemiłe w dotyku. Aby poprawić kondycję włosów, potrzebujesz kosmetyków o działaniu silnie regeneracyjnym i nawilżającym. Kurację regeneracyjną możesz przeprowadzić w domu. Potrzebne Ci będą do tego celu odpowiednie kosmetyki, np. szampon i odżywka z ekstraktem z aloesu z serii Mrs Potter`s. Już przed wiekami odkryto, iż aloes ma właściwości upiększające. Działa regenerująco oraz nawilżająco na skórę i włosy. Aloes posiada substancje utrzymujące poziom nawilżenia przez bardzo długi czas. Stosowanie szamponów i odżywek Mrs. Potter`s z ekstraktem z aloesu sprawi, że Twoje włosy staną się dobrze nawilżone, miłe w dotyku, a końcówki nie będą się rozdwajać. Ze zdrowymi i nawilżonymi włosami łatwiej Ci będzie ułożyć Twoją ulubioną fryzurę.

Wzmacniające właściwości imbiru

Czapki, bez których zimą trudno się obyć, oprócz tego, że doskonale chronią głowę przed zimnem, wpływają negatywnie na kondycję naszych włosów. Powodują nadmierne elektryzowanie się, a także szybsze przetłuszczanie się skóry głowy. Wydzielany pot zatyka mieszki włosowe, przez co źle odżywione włosy tracą połysk i sprężystość, i w konsekwencji zaczynają wypadać. Aby przywrócić blask i witalność Twoim włosom oraz zapobiec ich wypadaniu, powinnaś stosować kosmetyki o działaniu wzmacniającym. Wypróbuj szampon i balsam z serii Mrs. Potter`s z ekstraktem z imbiru. Zawarty w kosmetykach naturalny składnik - ekstrakt z imbiru – zapobiega procesom starzenia się skóry głowy, dzięki czemu włosy stają się gęste, zdrowe i wzmocnione. Składniki kondycjonujące zawarte w szamponie sprawiają, że włosy są bardziej miękkie, lśniące oraz łatwiej się rozczesują. Balsam dodatkowo przeciwdziała elektryzowaniu się włosów, ułatwia ich rozczesywanie oraz układanie fryzury.

Wyłącznym producentem i dystrybutorem kosmetyków do włosów z serii Mrs. Potter`s jest firma Forte Sweden sp. z o.o.

Kontakt dla mediów:
Anna Zając
Triple PR
Ul. Elektoralna 24 lok. 73; 00-892 Warszawa
tel. 022 216 54 14,

anna.zajac@triplepr.pl
www.triplepr.pl

Dossier

Szampon, odżywka i balsam do włosów Mrs. Potter`s z ekstraktem z aloesu. Regeneracja i nawilżenie włosów suchych.
Pojemność: 500 ml (szampon i balsam), oraz 250ml (odżywka).
Sugerowana cena detaliczna:  Szampon i balsam 500ml – 8,50 PLN
                                           Odżywka 250 ml – 6 PLN

Szampon i balsam do włosów Mrs. Potter`s z ekstraktem z imbiru. Wzmacnia włosy i zapobiega ich wypadaniu.
Pojemność: 500 ml
Sugerowana cena detaliczna: Szampon i balsam -  8,50 PLN

Forte Sweden

kokonia 2014-05-16 12:09:13

Czasami jeśli warto od wewnątrz wzmocnić organizm, dla mnie ten sposób jest najbardziej skuteczny.Odżywki, maski i szampony nie przynoszą takich efektów.

ramona 2014-04-25 18:01:57

też znam ten suplement, efekt jest naprawdę szybki. Po miesiącu stosowania widziałam, że moje włosy wyglądają zdrowiej, sa bardziej błyszczące, wzmocniły mi się także paznokcie

minka 2014-04-09 20:34:54

Mi pomaga Bio Silica max, zawiera dużo skrzypu polnego, moje włosy na prawdę źle wyglądały a do tego zaczęły wypadać. Teraz ładnie błyszczą i są mocniejsze. Polecam