Firma » Biznes

Active Pharma nawiązała współpracę z Medforum

Active Pharma – firma specjalizująca się w dostarczaniu rozwiązań z zakresu marketingu farmaceutycznego - nawiązała współpracę z największą w Polsce platformą medialną, skupiającą specjalistyczne portale medyczne, Grupą Medforum.

Medforum jest wydawcą serwisów m.in.: EdukacjaMedyczna.pl, Psychiatria.pl, ForumNeurologiczne.pl, ForumGinekologiczne.pl, ForumPediatryczne.pl, ForumDermatologiczne.pl.

Głównym celem współpracy obu firm jest świadczenie komplementarnych usług na rzecz klientów z branży farmaceutycznej, polegające na planowaniu i przeprowadzaniu dedykowanych kampanii internetowych w oparciu o niestandardowe metody i narzędzia. Innym elementem współpracy będzie prowadzenie działań edukacyjnych klientów w zakresie zasad opracowywania i przeprowadzania efektywnych projektów
e-marketingowych.

Jako wydawca serwisów medycznych, posiadamy ponad 10 letnie doświadczenie na rynku usług reklamowych w internecie dla firm farmaceutycznych. Wierzymy jednak, że połączenie sił z firmą Active Pharma, która dostarcza rozwiązania z zakresu farmamarketingu, sprawi, że realizowane wspólnie projekty e-marketingowe dla naszych Klientów będą cechowały się innowacyjnością oraz skutecznością – wyjaśnia Michał Matuszczyk, Dyrektor ds. Rozwoju w Medforum.

Nasza wzajemna współpraca to milowy krok w ramach farmamarketingu. Obecnie firmy farmaceutyczne z dużą świadomością inwestują w działania promocyjne przy wykorzystaniu medium jakim jest Internet. Jesteśmy przekonani, iż nasz wspólny know-how, wynikający z realizacji wielu projektów i kampanii internetowych, przyczyni się do edukacji klientów oraz realizacji najciekawszych, a zarazem najtrudniejszych projektów e-marketingowych – dodaje Radosław Marter – Wiceprezes Zarządu w Active Pharma.

Active Pharma