Technologie » Komputery

ARCUS rozpoczyna współpracę z ABC Data w zakresie dystrybucji urządzeń Kyocera

Drukarki i urządzenia wielofunkcyjne Kyocera, a także materiały eksploatacyjne do nich będą dostępne w ofercie firmy ABC Data, największego w Polsce dystrybutora sprzętu IT.

ARCUS SA jest od 1997 roku przedstawicielem na polskim rynku Kyocera Document Solutions, japońskiego producenta urządzeń znanych z niskich kosztów eksploatacji.

„To bardzo dobra wiadomość dla naszego partnera, dla nas, ale też dla klientów. Niezależne testy wykonane w polskich i międzynarodowych laboratoriach potwierdzają, że wydajne i trwałe drukarki biurowe Kyocera pozwalają drukować nawet pięciokrotnie taniej, niż urządzenia konkurencyjne. Teraz dzięki współpracy z ABC Data ekonomiczne w eksploatacji drukarki i urządzenia wielofunkcyjne Kyocera będą dostępne także w sieci sprzedaży resellerów współpracujących z ABC Data” – mówi Michał Czeredys, Prezes Zarządu Arcus S.A. – „Segment rynku dotyczący współpracy obu spółek ma bardzo duży potencjał rozwoju i jesteśmy przekonani, że przyniesie zadowalające efekty dla obu partnerów. ABC Data poszerza swoją ofertę o nowoczesne, ekonomiczne urządzenia wyposażone w ceramiczny bęben, który dzięki trwałości obniża całkowite koszty użytkowania urządzenia, a Arcus wzmacnia i poszerza silny kanał dystrybucji.”

Grupa Kapitałowa ABC Data jest liderem rynku dystrybucji sprzętu IT w Europie Środkowo-Wschodniej. W swojej ofercie ma 73 tys. produktów, które dostarcza do 8 tys. resellerów na rynku polskim. Przychód Grupy Kapitałowej wyniósł w 2014 r. ponad 5,5 mld zł.

iwonamichalowska