Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Bankier.pl uruchomił nowy serwis Fly.Bankier.pl

Bankier.pl przy współpracy z eSKY.pl, wiodącym portalem w segmencie sprzedaży biletów lotniczych on-line, uruchomił nowy serwis: Fly.bankier.pl. Korzystając z Fly.bankier.pl Użytkownicy mogą w łatwy i szybki sposób wyszukiwać i rezerwować bilety lotnicze oraz pokoje w hotelach na całym świecie.

Na stronach portalu Bankier.pl uruchomiono nowy serwis Fly.bankier.pl. Na Użytkowników czekają narzędzia stworzone przez eSKY.pl, służące do wyszukiwania oraz rezerwowania biletów lotniczych.

Dodatkowo usługa pozwala na wyszukiwanie oraz rezerwowanie miejsc noclegowych w Polsce i na całym świecie. Portal eSKY.pl zapewnił Użytkownikom Bankier.pl dedykowaną infolinię, przez którą można dokonywać rezerwacji oraz zasięgać porad ekspertów z eSKY.pl.

„Dzięki połączeniu sił Bankier.pl i eSky.pl Użytkownicy otrzymali serwis, przy pomocy którego mogą szczegółowo zaplanować zarówno wyjazd turystyczny, jak również podróż służbową. Nowy serwis poszerzył zakres usług oferowanych Użytkownikom przez Bankier.pl" - mówi Roman Bryś, Członek Zarządu Bankier.pl S.A.

Internauci korzystający z Bankier.pl to w dużej mierze specjaliści, przedsiębiorcy oraz pracownicy wyższego szczebla. Przy tym ludzie ciekawi świata, mobilni, odbywający częste podróże.

Serwis Fly.bankier.pl został stworzony z myślą o potrzebach tej ważnej i wymagającej grupy odbiorców.

Bankier.pl S.A., obecny na rynku od 2000 r., jest liderem na polskim rynku internetowych firm mediowych koncentrujących się na sektorze finansów. Spółka czerpie przychody ze sprzedaży powierzchni  reklamowej oraz z pośrednictwa i doradztwa finansowego. Bankier.pl oferuje produkty i usługi blisko 60 renomowanych instytucji finansowych, które poprzez kanały dystrybucji portalu dostępne są dla ponad 7 milionów osób miesięcznie. W skład Grupy Bankier.pl wchodzą portale i serwisy zaliczane do czołówki witryn w swoich kategoriach tematycznych: Bankier.pl, Twoja-Firma.pl, PIT.pl, VAT.pl, PRNews.pl i Mojeauto.pl.
Grupa Bankier.pl przyciąga coraz większą liczbę użytkowników, głównie osób zainteresowanych tematyką finansowo-biznesową. W czerwcu 2009 roku ich liczba wyniosła 2,2 miliona, a łączna liczba odsłon przez nich wygenerowanych 42,7 miliona. Od 19 czerwca 2006 Bankier.pl S.A. jest notowany na Warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych.

eSKY.pl to serwis prowadzony przez spółkę eSKY Sp. z o.o. z siedzibą w Radomiu. Poprzez stronę internetową oraz telefoniczne biuro obsługi klienta, eSKY.pl umożliwia nie tylko łatwy i wygodny zakup biletu lotniczego, ale także rezerwację miejsca w hotelu. eSKY.pl to najnowocześniejsza technologia wyszukiwania oraz wysokiej jakości obsługa klienta. Najwyższą jakość świadczonych przez eSKY.pl usług potwierdza przynależność do elitarnej grupy agentów International Air Transport Association (IATA).

ap