Firma » Biznes

„Cała Polska piecze z Dziećmi” – rusza akcja marki Gellwe

Marka Gellwe to smak i zapach domowych wypieków i deserów, w ich przygotowaniu może brać udział cała rodzina.

Ogromną rolę w rozwijaniu kreatywności u najmłodszych ma wspólne rodzinne pieczenie, dlatego pod patronatem marki Gellwe rusza w dniu dzisiejszym ogólnopolska akcja „Cała Polska piecze z Dziećmi”.

Celem akcji jest zachęcenie rodziców do spędzania czasu razem ze swoimi pociechami na wspólnym pieczeniu i przygotowywaniu deserów, co uczy dzieci samodzielności i odpowiedzialności, a przede wszystkim  rozwija wyobraźnię i kreatywność u najmłodszych.

„Dzieci kochają kuchnię. To pełna magii kraina, w której czarodziejskim sposobem z zupełnie zwyczajnych składników powstają pyszne desery i inne łakocie. Marka Gellwe od dawna wie, że wspólne pieczenie i dekorowanie własnoręcznie przygotowanych smakołyków to szczęśliwy czas pełen zabawy, radości i śmiechu. To także czas nauki w atmosferze sprzyjającej rozwijaniu pomysłowości dzieci. Organizując akcję >Cała Polska piecze z Dziećmi< z magicznymi babeczkami Gellwe chcemy zachęcić rodziców do wspólnego spędzania czasu z dziećmi w kuchni, co pomoże najmłodszym pobudzić ciekawość i rozbudzić wyobraźnię, a tym samym rozwinąć kreatywność.” – powiedziała Paulina Włodarska, Dyrektor Marketingu firmy FoodCare.

Do udziału w akcji Gellwe zaprasza przedszkola z całej Polski, które swoje zgłoszenia przysyłać mogą za pośrednictwem dedykowanej strony internetowej projektu (zakładka Cała Polska piecze z Dziećmi na stronie www.gellwe.pl). Uczestniczące w akcji placówki otrzymają dla swoich podopiecznych zestawy babeczek Gellwe na licencji Disney (Babeczki Księżniczki, Babeczki Cars i Babeczki Wróżki).

Zadaniem dzieci i ich opiekunów będzie wspólne przygotowanie, upieczenie i udekorowanie babeczek oraz sporządzenie jak najciekawszej dokumentacji całego wydarzenia, łącznie z poczęstunkiem dla pozostałych dzieci, opiekunów i gości. Marka Gellwe zachęca, by przedszkola zaangażowały w tę akcję również rodziców. Dzieciom z przedszkola, które przygotują najlepszy album marka Gellwe ufunduje wspaniałą nagrodę: bajkowy plac zabaw! Wyróżnione placówki również otrzymają atrakcyjne nagrody, którymi będą zestawy gier i zabawek edukacyjnych firmy GRANNA.

Akcja wspierana jest w wybranych tytułach parentingowych (m.in. Gaga, Mój Przedszkolak, TOP maluchy). Więcej informacji oraz regulamin akcji znajdują się na stronie www.gellwe.pl w zakładce Cała Polska piecze z Dziećmi.

Ad rem Public Relations