Firma » Biznes

Ceramika Paradyż na IV Europejskim Forum Gospodarczym

W dniach 9-10 listopada w Hotelu Andel’s w Łodzi odbędzie się po raz czwarty Europejskie Forum Gospodarcze. Tegoroczna edycja organizowana jest pod hasłem: "Atrakcyjność inwestycyjna Województwa Łódzkiego.

W centrum Polski, w centrum Europy". Ceramika Paradyż zaangażowała się w organizację forum, jako partner.

Ceramika Paradyż partnerem EFG Łódzkie 2011

Europejskie Forum Gospodarcze – Łódzkie jest jednym z ważniejszych wydarzeń ekonomiczno-społecznych w Polsce. Jest skierowane do przedstawicieli najwyższej kadry zarządzającej, przedsiębiorców polskich i zagranicznych, jak również reprezentantów instytucji europejskich, w tym przedstawicieli regionów partnerskich. Ceramika Paradyż, która od wielu lat wspiera rozwój regionu łódzkiego, zaangażowała się w organizację wydarzenia w roli partnera. „Region łódzki zajmuje znaczące miejsce na mapie gospodarczej Polski. Dobra infrastruktura komunikacyjna oraz działalność Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej, to czynniki, które sprawiają, że inwestuje na tym terenie coraz więcej przedsiębiorstw. Ceramika Paradyż to firma, która od ponad 20 lat dynamicznie rozwija się w tym regionie. Inicjatywy takie, jak Europejskie Forum Gospodarcze – Łódzkie, to dla nas idealna okazja do wymiany doświadczeń pomiędzy przedsiębiorcami oraz poruszenia kwestii związanych z rozwojem potencjału gospodarczego naszego województwa” – mówi Paweł Łuczka, Prezes Zarządu Spółek Grupy Paradyż.

IV EFG Łódzkie

Europejskie Forum Gospodarcze – Łódzkie, jest inicjatywą cykliczną – odbywającą się raz w roku – organizowaną przez Urząd Marszałkowski w Łodzi. Motywem przewodnim tego wydarzenia jest zdynamizowanie współpracy pomiędzy podmiotami życia gospodarczego dla wykorzystania potencjału rozwojowego regionu łódzkiego. Forum jest platformą wymiany myśli i doświadczeń między zaproszonymi gośćmi: inwestorami, przedsiębiorcami, przedstawicielami władz rządowych i samorządowych. Głównym celem przedsięwzięcia jest prezentacja złożonego potencjału gospodarczego województwa łódzkiego, który sprawia, że jego region jest miejscem wartym inwestowania. Forum jest także prezentacją wiodących czynników wpływających na wzrost rynkowej konkurencyjności przedsiębiorstw oraz kierunków rozwoju  branż o strategicznym znaczeniu dla regionu i kraju.

Jednym z najważniejszych wydarzeń podczas tegorocznego Forum będzie podpisanie listu intencyjnego w sprawie utworzenia Środkowo-Europejskiego Konsorcjum Bioregionów. Wzorem lat ubiegłych zorganizowane będą również salony branżowe poświęcone strategicznym branżom regionu łódzkiego, które cieszą się coraz większą popularnością wśród przedsiębiorców.

Zdjęcia kolekcji, inspirujących aranżacji oraz komentarze projektantów znajdą Państwo na naszym profilu na Facebooku .

Ceramika Paradyż
więcej informacji (PRESS BOX)

newss.pl