Gospodarka » Bezpieczeństwo

Concordia Ubezpieczenia rozdaje detektory gazu

Wybuchy gazu i zatrucie czadem to bardzo częste zagrożenia nie tylko zimą. Co roku ginie podczas wybuchu kilkanaście osób, kilkadziesiąt zostaje poważnie rannych. Tak jak chociażby w Gliwicach, gdzie kilkanaście dni temu doszło do poważnego wybuchu.

Trzypiętrowy blok legł w gruzach. Strażacy wydobywali ludzi spod zawalonego budynku. Osiem osób zostało rannych w tym dwie ciężko, była także jedna ofiara śmiertelna. Takich wypadków tylko z ostatnich dni można by przytoczyć dużo więcej, jak choćby ten w Humniskach w powiecie brzozowskim, gdzie zrujnowany został dom jednorodzinny, a jego właściciel cudem ocalał.

Strażacy cały czas apelują o kontrolowanie instalacji gazowych, o sprawdzanie ich szczelności, by uniknąć nie tylko wybuchu, ale też i zatrucia tlenkiem węgla. Concordia Ubezpieczenia ma w swojej ofercie nowoczesne i kompleksowe ubezpieczenia mieszkań i domów jednorodzinnych - Concordia Plus. Swoich Klientów ubezpiecza solidnie, a jednocześnie chce ich edukować, dlatego od 1 grudnia rusza z akcją uświadamiającą zagrożenia wynikające z użytkowania instalacji gazowej. By poczuli się bezpiecznie, mając dobre ubezpieczenie, przekazuje im sprzęt – 100 detektorów gazu, który pomoże w walce z cichym zabójcą, jakim jest czad.

Klienci, którzy w ramach loterii promocyjnej „Własny kąt – ciepły i bezpieczny”, zdecydują się na zakup ubezpieczenia Ochrony Prawnej i(lub) ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków jako rozszerzenia do ubezpieczenia majątku prywatnego Concordia Plus, otrzymają szansę wylosowania detektorów gazu. Ubezpieczenie majątku prywatnego Concordia Plus to: ubezpieczenie domu jednorodzinnego lub mieszkania od ognia i innych zdarzeń losowych, ubezpieczenie mienia ruchomego i stałych elementów od ognia i innych zdarzeń losowych oraz od kradzieży z włamaniem i rabunku, a także ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej w życiu prywatnym.

Loteria potrwa od 1 grudnia 2011r. do 31 stycznia 2012r. Concordia chce nią zwrócić uwagę na to jak ważne jest solidne ubezpieczenie, przy wyborze, którego nie należy kierować się tylko czynnikiem finansowym, ale rozsądkiem i zapobiegliwością, która opłaci się w przypadku wystąpienia szkody.

- „Własny kąt – ciepły i bezpieczny” to kolejna akcja, w której Concordia promuje i nagradza prewencję. W roku 2010 rozdaliśmy rolnikom gaśnice, działanie to spotkało się z uznaniem naszych klientów i współpracujących z nami pośredników, liczymy, że z akcją „Własny kąt – ciepły i bezpieczny” będzie podobnie - mówi Paulina Łukasik, rzecznik prasowy Concordii Ubezpieczenia.

Grupa Concordia