Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna
Cynk – mikroelement, który pomoże wzmocnić się przed zimą
Zobacz więcej zdjęć » |
Jeśli zabraknie choćby odrobiny cynku, wówczas starzejemy się dużo szybciej, męczymy się z różnymi, szpecącymi zmianami skórnymi, trądzikiem i łojotokiem.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Rany długo się goją, a po oparzeniach pozostają brzydki blizny. Naczynka krwionośne pękają, na nogach pojawiają się żylaki. Włosy nam wypadają, na paznokciach zakwitają białe plamki. A na domiar złego nic nam się nie chce, męczy nas nawet drobny wysiłek. Chce się spać, ale gdy już wreszcie sen nadejdzie, dręczą nas koszmary. No i wciąż łapiemy katar, wystarczy, że gdzieś w okolicy ktoś kichnie.
Najwięcej cynku znajdziemy w: otrębach pszennych, maku, pestkach dyni i słonecznika, mięsie wołowym, grzybach. Inne też bogate źródła to: czosnek i cebula, mleko, żółtka jaj, orzechy, owoce morza, drożdże i ryby morskie, musztarda ziarnista, warzywa, szczególnie zielone, twarde sery oraz prawdziwy szampan.
Komentarze (0)