Gospodarka » Żywność

Delikatna pieszczota dla podniebienia

Smaczna, lekka, prosta i jednocześnie zdrowa – kuchnia śródziemnomorska szturmem wdarła się na talerze Polaków. Nieodzownym jej elementem jest oliwa z oliwek, dlatego latem warto sięgnąć po tę mniej aromatyczną, która nie zdominuje lekkich specjałów.

Doskonałą propozycją jest hiszpańska oliwa z oliwek Carbonell przeznaczona do delikatnych potraw. Jest szczególnie polecana w przygotowywaniu potraw z ryb lub owoców morza oraz może być także doskonałą bazą do sosów czy dressingów.

Rosnąca świadomość Polaków na temat zdrowego i świadomego odżywiana wpływa na to, jakie potrawy coraz częściej pojawiają się na naszych talerzach.
Z tego względu coraz częściej propagujemy spożywanie dietetycznych i lekkich posiłków przygotowywanych na bazie bezpiecznych tłuszczy. Takie dania praktycznie nie różnią się smakiem od tych typowo ciężkich i tłustych potraw, a są znacznie zdrowsze dla naszych żołądków. Polacy coraz chętniej i śmielej sięgają po specjały kuchni hiszpańskiej, która opiera się przede wszystkim na pomidorach, papryce, ryżu i szafranie. Charakteryzuje się połączeniem prostoty z wyrafinowaniem. Nawet z kilku podstawowych składników można przygotować pyszne tapas, które dzięki odrobinie oliwy z oliwek Carbonell zyska trudny do przecenienia walor smakowy. Oprócz tego kuchnia śródziemnomorska to także smaczny sposób na zdrowe odżywanie.

Oliwa z oliwek Carbonell produkowana jest z owoców pochodzących ze słonecznego regionu Hiszpanii, czyli Andaluzji. To produkt wart polecenia tym wszystkim, którzy cenią sobie wysoką jakość przy jednoczesnym zachowaniu oryginalnego smaku potrawy. W jej skład wchodzi wyłącznie oliwa z oliwek uzyskana bezpośrednio
z owoców oraz oliwa, która została poddana procesowi rafinacji. W wyniku pomieszania tych dwóch rodzajów oliwy powstała delikatna odmiana Carbonell, która ma bardzo szerokie zastosowanie i może być wykorzystywana do smażenia, pieczenia, duszenia lub jako dodatek do sosów i dressingów.

Cena: 18,99 pln

Pojemność: 500 ml



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

5_tka

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami


Kalendarium

Za 7 dni:
XXVIII edycja festiwalu Sounds of the Dolomites w górach Trentino we Włoszech
dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »