Gospodarka » Żywność
Delikatna pieszczota dla podniebienia
Doskonałą propozycją jest hiszpańska oliwa z oliwek Carbonell przeznaczona do delikatnych potraw. Jest szczególnie polecana w przygotowywaniu potraw z ryb lub owoców morza oraz może być także doskonałą bazą do sosów czy dressingów.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Rosnąca świadomość Polaków na temat zdrowego i świadomego odżywiana wpływa na to, jakie potrawy coraz częściej pojawiają się na naszych talerzach.
Z tego względu coraz częściej propagujemy spożywanie dietetycznych i lekkich posiłków przygotowywanych na bazie bezpiecznych tłuszczy. Takie dania praktycznie nie różnią się smakiem od tych typowo ciężkich i tłustych potraw, a są znacznie zdrowsze dla naszych żołądków. Polacy coraz chętniej i śmielej sięgają po specjały kuchni hiszpańskiej, która opiera się przede wszystkim na pomidorach, papryce, ryżu i szafranie. Charakteryzuje się połączeniem prostoty z wyrafinowaniem. Nawet z kilku podstawowych składników można przygotować pyszne tapas, które dzięki odrobinie oliwy z oliwek Carbonell zyska trudny do przecenienia walor smakowy. Oprócz tego kuchnia śródziemnomorska to także smaczny sposób na zdrowe odżywanie.
Oliwa z oliwek Carbonell produkowana jest z owoców pochodzących ze słonecznego regionu Hiszpanii, czyli Andaluzji. To produkt wart polecenia tym wszystkim, którzy cenią sobie wysoką jakość przy jednoczesnym zachowaniu oryginalnego smaku potrawy. W jej skład wchodzi wyłącznie oliwa z oliwek uzyskana bezpośrednio
z owoców oraz oliwa, która została poddana procesowi rafinacji. W wyniku pomieszania tych dwóch rodzajów oliwy powstała delikatna odmiana Carbonell, która ma bardzo szerokie zastosowanie i może być wykorzystywana do smażenia, pieczenia, duszenia lub jako dodatek do sosów i dressingów.
Cena: 18,99 pln
Pojemność: 500 ml
Nadesłał:
5_tka
|
Komentarze (0)