Firma » Biznes

Do WeSave.pl dołączył Citeam.pl

WeSave.pl, agregator zakupów grupowych, rozpoczął współpracę z jednym z najpopularniejszym serwisów w branży – Citeam.pl z 2,4 mln realnych użytkowników.

Do grona portali oferujących zakupy grupowe za pośrednictwem agregatora WeSave.pl dołączył serwis Citeam.pl. Według najnowszych badań Megapanel PBI/Gemius portal Citeam.pl ma już 2,4 mln realnych użytkowników, co plasuje go na II miejscu wśród największych serwisów działających w branży. Współpraca WeSave z nowym partnerem zwiększa dzienną liczbę wartościowych ofert o 170, a portalowi Citeam.pl pozwala poszerzyć dotarcie o dużą grupę zaangażowanych odbiorców.

WeSave.pl to działający od 8 miesięcy agregator ofert zakupów grupowych, który już teraz notuje co miesiąc średnio 150 tys. użytkowników generując ponad pół miliona wyświetleń. Agregator gromadzi obecnie oferty z 45 polskich portali zakupów grupowych. Pod koniec 2011r. WeSave.pl wprowadził nowatorski system o nazwie DealClicks, który jest  pierwszą w Polsce, a drugą w Europie tego typu usługą. System umożliwia oferentom zakupów grupowych, takim jak Citeam.pl, ale także mniejszym: Megabon.pl czy Warsawdeal.pl, efektywne promowanie swoich ofert na WeSave.pl i  na innych agregatorach korzystających z DealClicks. Mechanizm premiuje graczy, których oferty cieszą się dużym zainteresowaniem, lecz uniemożliwia sztuczne podbijanie rankingu czy jakąkolwiek ingerencję w jego działanie. Tym samym znosi bariery dla nowych, wchodzących na rynek oferentów i daje wszystkim uczestnikom równe szanse w promowaniu swoich ofert, a użytkownikom wygodę w dokonywaniu zakupów.

Więcej informacji na temat WeSave.pl i uruchomionego przez agregator systemu hierarchizacji ofert DealClicks znajduje się w tekście dostępnym na stronie: http://blog.wesave.pl/jak-zintegrowac-rynek-zakupow-grupowych-w-polsce/

WeSave.pl