Dom » Wnętrza

Dobry Design 2012 dla marek IMS Group

Produkty dwóch marek należących do międzynarodowej grupy meblowej IMS zwyciężyły w konkursie DOBRY DESIGN 2012. W kategorii przestrzeń salonu wygrała kolekcja mebli tapicerowanych PROSECCO marki ETAP SOFA.

Natomiast w kategorii przestrzeń sypialni z garderobą zwyciężył program mebli AHMAT marki HM HELVETIA MEBLE.

Celem konkursu DOBRY DESIGN 2012 było wyłonienie najciekawszych produktów wystroju i wyposażenia wnętrz. W jury zasiadło ponad 100 architektów i projektantów wnętrz, którzy w głosowaniu zdecydowali, które produkty dostępne na rynku polskim i zgłoszone do konkursu, wyróżniają się najlepszym wzornictwem. Dwie kolekcje: PROSECCO i AHMAT, reprezentujące marki Grupy IMS, zyskały przychylność ekspertów w dziedzinie designu.

Kolekcja mebli tapicerowanych PROSECCO marki ETAP SOFA, to nowoczesne w formie meble, których wzornictwo inspirowane jest aktualnym, włoskim designem. Zgrabne bryły, z efektownymi podłokietnikami urzekają oryginalnością, klasą i elegancją. Regulowana wysokość oparć i głębokość miękkich siedzisk, sprzyjają wygodzie i stwarzają różne możliwości użytkowania mebli. Do zestawu możemy zamówić małe poduszki oparciowe, które zwiększą komfort siedzenia. Kolekcja PROSECCO zwraca uwagę także swoją funkcjonalnością. Meble dostępne są z łatwą do rozłożenia powierzchnią do spania oraz praktyczną, pojemną szufladą na pościel.

Natomiast AHMAT to atrakcyjny i niedrogi program mebli skrzyniowych do sypialni i garderoby, proponowany przez markę HM HELVETIA MEBLE. Geometryczne bryły kolekcji i jej wzornictwo, utrzymane w aktualnie obowiązujących trendach, przyciągają uwagę wielu klientów. Fronty i korpusy mebli wykonane z laminatu w ulubionym kolorze polskiego klienta - wenge, umiejętnie połączono tu z czarnymi, ryflowanymi aplikacjami w kolorze głębokiej czerni. To połączenie dodaje meblom elegancji i wyjątkowego stylu.

Szeroki wybór brył w kolekcji pozwala na idealne dopasowanie zestawu do rozmiarów i kształtu pomieszczenia, a także potrzeb użytkowników, co gwarantuje modne i funkcjonalne zaaranżowanie każdej sypialni i garderoby.

Obie kolekcje, od początku wprowadzenia na rynek, cieszą się dużym zainteresowaniem klientów. Teraz ich wzornictwo zostało docenione także przez profesjonalistów konkursu DEBRY DESIGN 2012. Oficjalne wręczenie nagród zwycięzcom nastąpi w trakcie uroczystej gali 12 grudnia w Warszawie.

poprostu