Rozrywka i wypoczynek » Gry

DRAGO entertainment prezentuje nowy tytuł Farm Simulator

DRAGO entertainment podpisało umowę wydawniczą dla projektu Farm Simulator, pierwszoosobowego symulatora premium realizowanego przez Codebusters Studio S.A. To wynik zawartej kilka dni temu ramowej umowy wydawniczej. Jednocześnie na platformie Steam zaprezentowana została karta produktu oraz teaser gry. W Farm Simulator, gracze będą mogli wcielić się w mieszczucha, który postanowił kupić podniszczoną farmę. W związku z dużym zainteresowaniem symulatorami rolnictwa wśród graczy, Zarząd DRAGO entertainment widzi duży potencjał sprzedażowy tytułu.

Krakowski producent, teraz również rozwijający swoją działalność jako wydawca gier komputerowych, poinformował kilka dni temu o podpisaniu ramowej umowy wydawniczej z warszawskim studiem. Kolejnym krokiem było podpisanie pierwszej umowy wykonawczej z Codebusters Studio S.A. dotyczącej projektu Farm Simulator. Na platformie Steam jest już dostępna karta gry oraz teaser Farm Simulator.

- Mamy przyjemność, tym razem jako wydawca, przedstawić zapowiedź gry Farm Simulator na platformie Steam. Wierzymy, że ta propozycja spotka się z dobrym przyjęciem graczy. Naszym najbliższym celem jest budowa wishlisty Farm Simulator, jak również wykorzystanie w pełni cross promocji, aby stale zwiększać społeczność, a co za tym idzie sprzedaż naszych autorskich symulatorów. – mówi Joanna Tynor, Prezes Zarządu DRAGO entertainment S.A.

W grze Farm Simulator, gracze będą mogli wcielić się w mieszczucha, który postanowił kupić podniszczoną farmę. Jest to pierwszoosobowy symulator premium. Użytkownicy zmierzą się z wyremontowaniem, a następnie prowadzeniem i rozwojem farmy. Gra zawierać będzie system ekonomii i budowania reputacji, a także elementy humorystyczne. Gracze będą mieli wyzwania, a przeszkadzać im będzie poprzedni właściciel – Old Bill.

- Nasz zespół wspierać będzie producenta już na etapie przygotowania szczegółowej dokumentacji gry. W trakcie produkcji mamy w planach wsparcie partnera w zakresie zawartości, jakości, a przede wszystkim w działaniach marketingowych. – dodaje Lucjan Mikociak, Wiceprezes Zarządu Spółki.

Karta produktu Farm Simulator wraz z teaserem dostępna jest na platformie Steam: https://store.steampowered.com/app/2334600/Farm_Simulator/

*** DRAGO entertainment S.A. to notowany na rynku NewConnect producent i deweloper gier wideo o ponad 20-letnim doświadczeniu. Spółka ma w planach przeniesienie notowań na Główny Rynek GPW w Warszawie. Krakowskie studio jest zwycięzcą Invest Cuffs 2022 w kategorii Debiut Giełdowy roku 2021.Spółka opiera swój rozwój na produkcji symulatorów premium oraz survivali.  W 2021 roku wydała z sukcesem grę Gas Station Simulator i wciąż wzbogaca tytuł o rozszerzenia oraz płatne i bezpłatne DLC. Oprócz gry rozwijane jest również całe uniwersum, w którym powstawać będą kolejne projekty. W 2022 roku studio wydało również Food Truck Simulator. Najbliższą z zaplanowanych premier jest Winter Survival.

Franciszek Szukała