Firma » Biznes

Epicor® otrzymał tytuł Partnera Roku od Progress Software

Firma uhonorowana najwyższym wyróżnieniem dla partnerów ISV za rozwój i innowacyjność rozwiązań biznesowych Epicor ERP

Epicor Software Corporation (NASDAQ: EPIC), czołowy dostawca oprogramowania biznesowego dla przedsiębiorstw średniej wielkości i oddziałów firm z listy Global 1000 otrzymał tytuł Partnera Roku na międzynarodowej konferencji dla partnerów zorganizowanej przez Progress Software (NASDAQ: PRGS).

Firma uhonorowała niezależnych producentów oprogramowania (ISV) z całego świata za budowanie innowacyjnych rozwiązań przy użyciu platformy SaaS Progress® OpenEdge. Wybrane przedsiębiorstwa zostały także nagrodzone za zaangażowanie w społeczność partnerów Progress. Epicor otrzymał nagrodę w dowód uznania innowacyjności jego nowej generacji rozwiązań do zarządzania zasobami przedsiębiorstwa (ERP) i za wkład w społeczność partnerską.

Rozwiązania biznesowe Epicora zapewniają funkcjonalność i nowoczesną technologię wraz z elastycznymi modelami wdrożeniowymi, takimi jak oprogramowanie jako usługa (SaaS), hosting i instalacja w siedzibie klienta. „Jesteśmy zaszczyceni tytułem Partnera Roku Progress Software — powiedział John Hiraoka, wiceprezes i główny dyrektor ds. marketingu w firmie Epicor. — Nagroda ta ponownie potwierdza nasze wieloletnie zaangażowanie w dostarczanie klientom elastycznych, skalowalnych i ekonomicznych rozwiązań, które wykorzystują najnowsze technologie i najlepsze praktyki branżowe. Od kiedy wprowadziliśmy na rynek rozwiązanie Epicor 9, zakończyliśmy 300 wdrożeń i sprzedaliśmy 2000 licencji w 50 krajach. Ponadto niedawno analitycy firmy badawczej Gartner uznali je za najbardziej wizjonerskie rozwiązanie ERP” - dodał Hiraoka.

„Każdy ze zdobywców tegorocznych nagród wykazał się innowacyjnością i rozwojem, a jednocześnie wspierał klientów w rozwiązywaniu złożonych problemów biznesowych — powiedział Chris Larsen, wiceprezes ds. globalnej działalności terenowej w Progress Software — Epicor, nasz Partner Roku 2010, to znakomity przykład sukcesu firmy dostarczającej rozwiązania, które pozwalają firmom zmaksymalizować wydajność, zminimalizować wydatki i skupić się na rozwoju działalności biznesowej”.

ITBC_Com