Moda » Odzież

Jak usunąć plamy z atramentu z ulubionej koszuli?

Wielu mężczyzn lubi nosić długopisy i pióra wieczne w kieszeniach koszul i marynarek. Jest to niezwykle wygodne gdyż w każdej chwili można po nie sięgnąć. Jednak dość często zdarza się, że źle zabezpieczone długopisy czy też pióra plamią koszule.

Barwnik zawarty w atramencie może usunąć tylko specjalistyczny preparat Dr. Beckmann Stain Devils Długopis.

Opracowany przez niemieckich specjalistów w laboratoriach firmy delta pronatura KG preparat Dr. Beckmann Stain Devils Długopis jest niezwykle skuteczny. Usuwa nie tylko plamy z atramentu ale tez te po tuszach do stempli, piwie, likierach, koniaku i brandy. Można go stosować nawet do tkanin, których nie należy prać w pralce. Wystarczy niewielką ilość preparatu nanieść na tkaninę oraz podłożyć czystką białą szmatkę, by wchłonęła plamę. Należy odczekać kilka sekund, a następnie inną suchą szmatką delikatnie usunąć plamę.

cena detaliczna: ok. 8,15 zł / 50 ml
www.wmdp.pl