Dom » Wnętrza
Jakie są zalety gotowania w szybkowarze?
Jest to oczywiście bardzo dobry trend, gdyż gotując samodzielnie, wiemy, co spożywamy każdego dnia.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Nie trać czasu na gotowanie
Gotowanie wymaga od nas jednak poświęcenia pewnej ilości czasu. Niektórzy narzekają, że zabiera go ono zbyt dużo. Warto jednak pamiętać, że urządzenia takie jak szybkowar pozwalają nam jeść zdrowo, szybko i smacznie.
Gotując w szybkowarze, możemy przyrządzić wiele potraw znacznie szybciej. Potrawy są bowiem gotowane pod ciśnieniem, co znacznie skraca czas potrzebny do ich przygotowania.
Jedz zdrowo
Szybkowar jest także urządzeniem, które pozwala przygotować jedne z najzdrowszych dań. Dzięki krótkiej obróbce termicznej warzywa, owoce czy mięsa nie tracą dużych ilości witamin i minerałów, przez co ich większa ilość trafia do naszego organizmu. Tak przygotowane posiłki zapewniają więc nam lepsze zdrowie i samopoczucie.
Ponadto urządzenie nie wymaga, by do przyrządzanych potraw dodawać tłuszczu. Oznacza to, że mogą z niego bez przeszkód korzystać osoby będące na diecie odchudzającej czy też osoby cierpiące na schorzenia serca i układu krążenia.
Poznaj naturalne smaki
Dużą zaletą szybkowaru jest możliwość spożywania posiłków o naturalnych smakach. Krótko gotowane składniki nie tracą bowiem swojego prawdziwego aromatu, tekstury czy też słodkości lub goryczki i zapewniają nam tym samym zupełnie nowe doznania smakowe.
Możliwość zachowania prawdziwych smaków warzyw czy owoców jest szczególnie ważna zwłaszcza w przypadku potraw przyrządzanych z myślą o niemowlętach, które nie mogą jeść dań z dużą ilością przypraw oraz z solą. Ważne jest więc gotowanie w sposób, który umożliwi im jedzenie smacznych, zdrowych i pożywnych posiłków, w których nie będzie szkodliwych dla nich dodatków.
Doceń różnorodność
Szybkowar pozwala także rozszerzyć nasze kulinarne horyzonty. Dzięki niemu można bowiem przyrządzić szybko tysiące różnych dań opartych nawet na najbardziej egzotycznych składnikach. W szybkowarze przyrządzimy bowiem potrawy kuchni indyjskiej, marokańskiej, meksykańskiej czy też hiszpańskiej, co pozwoli nam jadać oryginalne posiłki każdego dnia. Ponadto możliwość spożywania różnorodnych dań nie będzie wiązała się z koniecznością spędzania wielu godzin w kuchni, gdyż posiłki w szybkowarze przyrządzają się bez konieczności ich ciągłego pilnowania.
Gotując w tym prostym, ale bardzo pożytecznym urządzeniu, możemy każdego dnia zjeść inne danie z zupełnie nowych składników. Na polecenie zasługują zwłaszcza liczne dania jednogarnkowe, w których znajdziemy wszystkie niezbędne dla zdrowia i utrzymania szczupłej sylwetki składniki. Warto również zaznaczyć, że podczas gotowania w szybkowarze, wydziela się z niego para mająca zapach poszczególnych elementów użytych do wykonania dania. Sprawia to, że mamy ochotę na posiłek jeszcze zanim będzie on gotowy.
Źródło: artykuł powstał we współpracy z Cook Store
Nadesłał:
Hassel Von Hoff
|
Komentarze (21)
Witaj! Ulka, szybkowar marki Philipiak ma pojemności 6l.
Pozdrawiam, Marta Kowalewska
Online Ekspert marki PHILIPIAK
Jaką pojemność ma taki szybkowar?
Tak, szybkowaru możesz używać także na płycie indukcyjnej.
Pozdrawiam, Marta Kowalewska
Online Ekspert marki PHILIPIAK
A czy ten szybkowar Philipiaka będzie gotować też na płycie indukcyjnej?
Alka, salony stacjonarne naszej firmy znajdziesz w największych miastach Polski - Warszawie, łodzi oraz we Wrocławiu. Ich adresy: http://www.philipiaksalony.pl/jak-kupic
Pozdrawiam, Marta Kowalewska
Online Ekspert marki PHILIPIAK
Te salony philipiak to gdzie się znajdują (jakie miasta)? Chętnie wybiorę się i zapoznam się z ich ofertą.
Gotowanie w szybkowarze to same zalety. Przygotowanie posiłku w dobrym szybkowarze to oszczędność nawet o 3/4 czasu . Taki posiłek zachowuje wszystkie wartości. Ważne jest to ze w szybkowarze nie istnieje opcja rozgotowania poszczególnych elementów potrawy. Czyli jest to garnek dla zapracowanych wprost idealny.
Ja gotuję na parze w garnkach Milano Classic które mogą też działać bardziej jak parowar niż szybkowar, ale gotowanie na parze znacznie skraca ten proces jak zapobiega też wypłukiwaniu cennych witamin.
Myślę że sa same zalety bo o zdrowie trzeba dbac zawsze, dobry parowar to podstawa.
Fast food to jest najgorsze co może być, ale wiadomo do takiego jedzenia np z parowaru trzeba się troche przyzwyczaic ale jest to możliwe.
Pewne same zalety ale czy takie dania wogóle smakują?
Warto gotować w szybkowarze . Posiłek jest gotowy w kilka minut. Mięsa sa kruche, co ważne żywność nie traci swoich wartości.
Magdo gotowanie na parze umożliwia parowar marki Philipiak. Szybkowar z kolei ułatwia gotowanie, skraca czas przyrządzania wielu potraw oraz zapobiega utracie wartości odżywczych.
Pozdrawiam, Marta Kowalewska
Online Ekspert marki PHILIPIAK
Czy szybkowar Philipiaka daje też możliwość gotowania na parze?
Szybkowar oszczędza czas, o wiele krócej wszystko gotuje się. Jak również gotuje się bez tłuszczu i z minimalną ilością soli.
Ajka, produkty marki Philipiak możesz na żywo obejrzeć na organizowanych przez naszą firmę pokazach, które odbywają się na terenie całego kraju lub w jednym z salonów stacjonarnych. Online nasze produkty możesz obejrzysz w sklepie internetowym http://shop.philipiakmilano.pl
Pozdrawiam, Marta Kowalewska
Online Ekspert marki PHILIPIAK
Pieczenie umożliwia multicooker marki Philipiak oraz duża patelnia.
Pozdrawiam, Marta Kowalewska
Online Ekspert marki PHILIPIAK
Kisia a gdzie taki szybkowar Philipiak można zobaczyć?
Szybkowar to jeden z koniecznych garnków w każdej kuchni. Niestety jest to garnek dość niebezpieczny, dlatego kupując szybkowar trzeba szukać z dobrym zabezpieczeniem pokrywy oraz taki który ma dodatkowe zabezpieczenie przed niedokładnym zamknięciem pokrywy.
W których naczyniach Philipiak mogę piec?
Sama mam szybkowar Philipiaka i to urządzenie jest niezastąpione w mojej kuchni. Przygotowuję zdrowe i pożywne potrawy dla siebie i swojej rodziny. Warto postawić na gotowane, zdrowe posiłki, a nie jakieś gotowe jedzenie bądź fast foody.