Dom » Wnętrza

Jeden serwis, dwa oblicza

Pięknie nakryty stół to wizytówka każdej pani domu. Możesz modyfikować jego wygląd w zależności od okazji. Podstawą jest odpowiednio dobrana porcelana, której charakter możesz dowolnie zmieniać wykorzystując różnorodne dostępne dodatki, szkło i własną wyobraźnię.

Zapraszając gości na spotkanie przy stole, każda kobieta chciałaby, żeby wyglądał on wyjątkowo. Podstawą do tworzenia różnorodnych aranżacji jest odpowiednio dobrany serwis obiadowy. Nowa kolekcja Valentino marki Villa Italia to prosty, elegancki zestaw, którego czysta forma daje duże możliwości aranżacyjne. Wykonany z najwyższej jakości białej porcelany, delikatnie zdobiony platyną zestaw, świetnie sprawdzi się podczas eleganckiego przyjęcia dla większej liczby gości, jak i wieczoru dla dwojga.

Szykownie i z klasą

Aurę przepychu i bogactwa stworzyć można używając platerów. Dodatkowo rangę przyjęcia podkreśli użycie delikatnego, atłasowego obrusu. Stonowany kolor tkaniny kontrastować będzie ze szlachetną, bielą porcelany – radzi stylistka Villa Italia Jolanta Chmielewska. Duże znaczenie w aranżacji stołu odgrywają też szkło i sztućce. Kryształowe kieliszki Ludovico marki Villa Italia dodają aranżacji powagi i elegancji. Świetnie komponują się też z utrzymanymi w podobnej stylizacji sztućcami z kolekcji Pacifico marki Villa Italia. Całość sprawia, że stół wygląda dystyngowanie i wyjątkowo. Dobrym pomysłem jest ożywienie stylizacji mocnym akcentem roślinnym. Można do tego celu wykorzystać gałązki zielonego bluszczu. Ułożone pomiędzy naczyniami i oplecione wokół karafki z wodą nadadzą całości lekkości i świeżości. Taka aranżacja stołu doda spotkaniu niepowtarzalnego klimatu i sprawi, że potrawy będą smakować jeszcze lepiej.

Prostota i nowoczesność

Kolekcja Valentino marki Villa Italia świetnie sprawdzi się także podczas kameralnego spotkania ze znajomymi. Głównym elementem dekoracyjnym stołu będzie biały obrus, na którym ułożysz czarny bieżnik. Aranżacja nabierze w ten sposób zdecydowanego charakteru i dodatkowo wyeksponuje szlachetność i klasyczny kształt porcelany. Delikatne platynowe zdobienia nabiorą nowego wyrazu odbijając się na ciemnym tle. Stylistka marki Villa Italia, Jolanta Chmielewska podpowiada, że konieczne w wieczornej aranżacji są świece ustawione w świecznikach lub lampionach ze szkła. Mogą być czarne - pasujące do serwety, albo czerwone – kontrastujące z nią. Ważne, aby były duże i mocno wyeksponowane na stole. Płomień świec doskonale buduje nastrój spotkania”. Do ozdoby możesz wykorzystać także świeże kwiaty, które w danej chwili oferuje Ci natura. Ważny jest także odpowiedni, prosty fason sztućców, który powinien pasować do serwisu. Na kameralne spotkanie ze znajomymi wybierz więc kolekcję New York marki Villa Italia, która wyróżnia się prostym, delikatnym kształtem.Aranżacja stołu wiele mówi o charakterze spotkania i pozwala wprowadzić odpowiedni nastrój. Wystarczy odrobina wyobraźni i odpowiednia baza w postaci eleganckiego zestawu obiadowego, aby za każdym razem zaskakiwać gości oryginalnym wystrojem stołu.

Kontakt dla mediów:
Anna Zając, Anna Haliżak
Triple PR
Ul. Elektoralna 24 lok. 73; 00-892 Warszawa
tel. 022 216 54 14/16
anna.zajac@triplepr.pl  anna.halizak@triplepr.pl
www.triplepr.pl

Dossier produktów

Villa Italia to marka najlepszej klasy porcelany stołowej, ceramiki użytkowej, kieliszków, sztućców oraz dodatków stołowych Villa Italia oferuje bogaty asortyment produktów  wykonanych z najwyższej jakości materiałów.
Kolekcję porcelany Villa Italia tworzą przede wszystkim pełne elegancji serwisy obiadowe i herbaciane o niezwykłej białości i wyjątkowo gładkim szkliwie, zdobione złotem i platyną. Kolekcje Villa Italia powstają w studiu projektowym w Mediolanie i są zastrzeżone na rynku polskim. Ceramikę Villa Italia wyróżnia spośród innych piękny kremowy i mleczny kolor, a także delikatność i niezwykła precyzja wykonania. Jakość wyrobów Villa Italia podnoszą dodatkowo elementy wykonane i malowane ręcznie. Villa Italia łączy w sobie walory estetyczne i funkcjonalne. Produkty marki Villa Italia wyróżnia oryginalne wzornictwo i różnorodność stylu.
Wyłącznym importem produktów marki Villa Italia w Polsce jest firma Ergo International.

Salony firmowe Villa Italia:

* Centrum Janki, Galeria Real, ul. Mszczonowska 3, Janki,
* Pasaż Handlowy "RONDO", ul. Zamenhofa 133, Poznań,
* C.H. ARKADIA, ul. Jana Pawła II 82, Warszawa,
* C.H. MANUFAKTURA, ul. Jana Karskiego 5, Łódź,
* C.H. MAGNOLIA-PARK, ul. Legnicka 58, Wrocław,
* D.H. RENOMA, ul. Świdnicka 40, Wrocław,
* C.H. ZAKOPIANKA, ul. Zakopiańska 62, Kraków,
* C.H. POGORIA, ul. Jana III Sobieskiego 6, 41-300 Dąbrowa Górnicza.

Kolekcja „Valentino” marki Villa Italia

Elegancka kolekcja wykonana z najwyższej jakości porcelany, której piękny biały kolor podkreślony jest delikatnym zdobieniem z platyny. Poszczególne elementy charakteryzują się oryginalnym kształtem, opartym na subtelnej, owalnej linii. Kolekcja zawiera zestaw obiadowy dla 12 osób i zestaw do herbaty dla 12 osób.
Zestaw obiadowy 12/43  - 3 000 zł
Zestaw do herbaty 12/39 - 1 525 zł
Filiżanka ze spodkiem do herbaty  - 63 zł
Filiżanka ze spodkiem do espresso - 58 zł
Bulionówka ze spodkiem - 93 zł

Kieliszki „Ludovico” marki Villa Italia

Elegancka kolekcja wykonana z najwyższej jakości szkła kryształowego, charakteryzującego się pięknym połyskiem. Kieliszki mają oryginalny kształt i fakturę. Charakteryzują się bogatym zdobieniem. W kolekcji dostępne są kieliszki do wina białego, czerwonego i do szampana.
Komplet 6 szt. kieliszków do wina czerwonego 378 zł
Komplet 6 szt. Kieliszków do wina białego 378 zł
Komplet 6 szt. kieliszków do szampana 378 zł

Kolekcja sztućców „New York”  marki Villa Italia

Kolekcja eleganckich sztućców wykonanych z najwyższej jakości stali nierdzewnej chromoniklowanej 18/10 o pięknym połysku. Sztućce z tej kolekcji mają klasyczny i jednocześnie prosty fason.
Komplet sztućców 72 cz.                 1237,00
Komplet sztućców 24 cz.                  329,00
Komplet 6 szt. łyżeczek do herbaty     66,00
Komplet 6 szt. łyżeczek do kawy        54,00
Komplet 6 szt. widelczyków do ciasta  66,00

Kolekcja „Pacifico” marki Villa Italia

Wysokiej jakości zestaw gustownych sztućców, wykonanych z połyskującej stali nierdzewnej. Subtelne zdobienia i ciekawe wykończenie tworzą interesującą całość.

Komplet łyżeczek do kawy 6 cz.          76,00 zł
Komplet łyżeczek do herbaty 6 cz.    88,00 zł