Zdrowie » Ciało

Kolorowe grillowanie! Przepis na chrupiącą sałatkę ze słonecznikiem Siesta

Kolorowe grillowanie! Przepis na chrupiącą sałatkę ze słonecznikiem Siesta
Zobacz więcej zdjęć »
Sezon grillowy trwa w najlepsze, a każde kolejne spotkanie przy grillu jest doskonałą okazją do wypróbowania nowych przepisów. Marynaty do mięs czy nowe wariacje szaszłyków to oczywistość – prawdziwym wyzwaniem są dodatki!

Kolorowe sałatki urozmaicają grillowe menu i są lekkim akcentem, którego podczas wakacyjnych imprez nie może zabraknąć.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Sezonowe warzywa, chrupiące dodatki, kuszące, wyraziste w smaku dressingi – letnim sałatkom nie sposób się oprzeć! Pełne smaku i witamin kompozycje znakomicie pasują do grillowanych mięs, ryb czy młodych ziemniaczków. Podkreślają intensywność dań z rusztu i są wyśmienitą alternatywą dla osób szczególnie dbających o linię. Sałatka z grillowanych plastrów marchwi i cukinii z boczkiem oraz chrupiącymi pestkami dyni i słonecznika Siesta, to kreatywna, a jednocześnie szybka w przygotowaniu propozycja letniej „zielonej” przekąski. Jest również pełna wartości odżywczych – ziarna dyni i słonecznika zawierają m.in. wapń, żelazo, wit. B12, potas i magnez. Warto wypróbować ten przepis podczas najbliższego garden party i rozkoszować się bogactwem letnich smaków!

Sałatka z grillowanych plastrów marchwi i cukinii z boczkiem

 

Składniki:

- 4 duże marchewki

- 4 małe cukinie

- 5 dag plastrów wędzonego boczku

- 1 garść Pestek Dyni Siesta

- 1 garść Słonecznika łuskanego Siesta

- 3 łyżki oliwy z oliwek

- 1 łyżka soku z cytryny

- szczypta soli

- Przyprawa do grilla klasyczna Appetita            

 

 

 

Przygotowanie:

Ziarna Słonecznika łuskanego i Pestek Dyni Siesta upraż na suchej patelni. Marchew i cukinię obierz i umyj. Za pomocą obieraczki, ścinaj cienkie plastry wzdłuż warzyw. Polej wstążki 1 łyżką oliwy i posyp Przyprawą do grilla klasyczną Appetita. Warzywa grilluj razem z boczkiem aż do zrumienienia (możesz wykorzystać do tego patelnię grillową). Po grillowaniu, polej sałatkę pozostałą oliwą z oliwek i skrop sokiem z cytryny. Przed podaniem posyp całość ziarnami słonecznika i dyni.

 

Smacznego!

 

 

Pestki dyni  Siesta,  90 g, cena: ok. 5 zł

Słonecznik łuskany Siesta 90 g, cena: ok. 2 zł Przyprawa do grilla klasyczna Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Colian
http://colian.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »