Firma » Reklama

Konkurs na film promujacy zdrowie rozstrzygnięty

Film „Słaby Rycerz” o Batmanie, który niedomaga na zdrowiu wygrał konkurs MillionYou.com na film promujący zdrowy styl życia. Konkurs ogłosił portal „Prywatne Zdrowie”, który zgodnie z zasadami MillionYou może wykorzystywać w

Zwycięzca głosowania internautów i zdobywcą nagrody głównej w wysokości 2000 zł. został  internauta o pseudonimie Vincent - autor filmu „Słaby Rycerz". Przyznano również sześć wyróżnień. Według opinii jurorów wszystkie nominowane do nagrody filmy „...mają bardzo wyraziste, ciekawe, a nawet oryginalne pomysły. Jednocześnie są sprawnie wyreżyserowane czyli jednoznacznie i konsekwentnie te pomysły realizują. Mają czytelne i inteligentne przekazy, a zdjęcia, montaż i nawet aktorstwo są w nich na naprawdę dobrym poziomie".

„Społeczny charakter portalu zaczyna już przynosić efekty - mówi Sławomir Wolski, współtwórca MillionYou.com - reżyser filmu animowanego „Grubas" skorzystał  ze scenariusza nadesłanego przez innego użytkownika. Mamy nadzieję, że dzięki MilllionYou powstaną kolejne twórcze kolektywy."

Konkurs „Dbaj o zdrowie" miał wyłonić najciekawsze filmy promujące zdrowy styl życia, a maksymalna długość filmu nie mogła przekroczyć minuty. Wyniki konkursu i nominowane nominowane filmy mozna zobaczyć na stronie: http://millionyou.com/

Informacje o portalu MillionYou.com

MillionYou.com to jedyny na świecie portal łączący cechy serwisu video i portalu społecznościowego. To miejsce, gdzie nieustająco toczą się konkursy filmowe o najróżniejszej tematyce. Twórcy filmów mogą zaprezentować tu swoje prace i porozmawiać o nich, internautom serwis gwarantuje dobrą zabawę. Dla wszystkich to szansa na wygranie pieniędzy w konkursach oraz podszkolenie warsztatu filmowego. Portal jest prowadzony przez moderatora, który zamieszcza tylko filmy spełniające wymogi artystyczne i komunikacyjne. Idziemy pod prąd  coraz powszechniejszemu zjawisku w sieci, czyli łamaniu praw autorskich, publikujemy wyłącznie filmy oryginalne, w całości stworzone przez internautów.- dodaje Michał Slezkin, współtwórca portalu.

Firmom i fundacjom zainteresowanym niestandardową komunikacją Millionyou.com oferuje uruchomienie konkursu filmowego o tematyce związanej z wybranym przez reklamodawców produktem, usługą, lub przekazem kampanii społecznej. Konkursy na MillionYou.com ogłosiły już znane marki, między innymi Fundacja Kronenberga, Platforma „N", czy Greenpeace. Ostatnio z platformy, jako narzędzia do komunikacji edukacyjnej skorzystał Narodowy Bank Polski.

Informacja o portalu Prywatne Zdrowie

Portal www.prywatnezdrowie.pl  skierowany jest do ludzi, którzy nie znają się na medycynie, dlatego też zamiarem twórców strony jest mówienie prostym językiem o sprawach skomplikowanych i trudnych. Użytkownicy znajdą tu wiele artykułów, praktycznych informacji i wskazówek jak dbać o zdrowie. Spełnia on również rolę przewodnika po mapie placówek medycznych w kraju oraz  jest źródłem informacji o lekarzach specjalistach. Za pośrednictwem portalu można też wybrać najkorzystniejsze ubezpieczenie zdrowotne. Prywatne Zdrowie to jedyne miejsce w polskim Internecie, w którym można porównać oferty ubezpieczeń zdrowotnych większości liczących się na rynku firm ubezpieczeniowych. Portal, na tle innych portali medycznych, wyróżnia się prowadzeniem aktywnej komunikacji z użytkownikami, w dużej mierze to oni są jego twórcami, a wyrażane przez nich sugestie i opinie są brane pod uwagę w procesie udoskonalania strony. „Obecnie zarejestrowanych mamy przeszło 20 tys. lekarzy oraz ponad 7 tys. placówek medycznych, a z każdym daniem dane te ulegają zmianie" - informuje Tomasz Kurzątkowski, właściciel serwisu.

starpr