Gospodarka » Żywność

Łatwe gofry

Łatwe gofry
Zobacz więcej zdjęć »
Bardzo ważne jest to, żeby gofrownica była naprawdę porządnie nagrzana - wtedy wyjdą chrupiące.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Składniki
1 szklanka mąki + jakieś 2 łyżki na wypadek wszelki
1 łyżka słodzika do pieczenia (lub 2 łyżki cukru pudru)
1 duże jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 szklanki mleka

Wykonanie
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować w dużej misce - tak jak na naleśniki. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, w razie potrzeby dodać tę dodatkową mąkę. Ciasto odstawić na jakieś 15 minut.

Dobrze rozgrzać gofrownicę (jeśli powłoka nieprzywierająca nie jest wystarczająco dobra, można ją posmarować tłuszczem za pomocą pędzelka, bardzo cieniutką warstwę, przed smażeniem pierwszych gofrów).

Zamknąć i upiec aż będą rumiane i chrupkie. Wyjmować podważając łopatką. Podawać z ulubionymi dodatkami.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Rafal

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »