Gospodarka » Żywność
Łatwe gofry
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Składniki
1 szklanka mąki + jakieś 2 łyżki na wypadek wszelki
1 łyżka słodzika do pieczenia (lub 2 łyżki cukru pudru)
1 duże jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 szklanki mleka
Wykonanie
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować w dużej misce - tak jak na naleśniki. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, w razie potrzeby dodać tę dodatkową mąkę. Ciasto odstawić na jakieś 15 minut.
Dobrze rozgrzać gofrownicę (jeśli powłoka nieprzywierająca nie jest wystarczająco dobra, można ją posmarować tłuszczem za pomocą pędzelka, bardzo cieniutką warstwę, przed smażeniem pierwszych gofrów).
Zamknąć i upiec aż będą rumiane i chrupkie. Wyjmować podważając łopatką. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Nadesłał:
Rafal
|
Komentarze (0)