Gospodarka » Żywność
Leczo z kiełbasy głogowskiej z pędami bambusa
Ale z czym to jeść? Możemy do pędów bambusa dodać trochę pomidorków pelati, mleko kokosowe i kolendrę lub pietruszkę. To wszystko możemy następnie zmieszać z zarumienioną na ogniu, pokrojoną w kostkę kiełbasą głogowską i cukinią. Potem doprawiamy i…oto wyłania się przed nami niezwykłe leczo o orientalnym aromacie – danie zdrowe, sycące i zaskakujące.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Jest to jeden z pomysłów firmy Madej Wróbel na ciekawe podanie kiełbasy. Pokazujemy w ten sposób, że kiełbasa jest świetnym składnikiem do przeróżnych potraw – przekonuje Magdalena Matynia, główny technolog Madej Wróbel. Składnikiem, który inspiruje i świetnie łączy się z innymi smakami. Jeśli nie wszyscy o tym wiedzą – zapraszamy do zapoznawania się z naszymi przepisami z cyklu „1000 improwizacji z kiełbasy”. Przepisy przygotowane są w formie krótkich filmów, do których dołączony jest opis.
KIEŁBASA GŁOGOWSKA Z SZYNKI W ORIENTALNYM LECZO
Składniki na 4 porcje:
Kiełbasa głogowska z szynki Madej Wróbel 400 g
Cukinia 1/2 sztuki
Pędy bambusa 100 g
Pomidory pelati 350 g
Mleko kokosowe 400 ml
Sól, pieprz
Pęczek natki pietruszki lub kolendry
Oliwa
Pokrój kiełbasę pod kątem w plasterki, a cukinię w kostkę.
Podsmaż najpierw samą kiełbasę, aż zacznie intensywnie pachnieć i zarumieni się.
Dodaj cukinię i trzymaj chwilę na ogniu.
Przygotuj pomidory pelati, pędy bambusa i mleko kokosowe.
Dodawaj po kolei składniki z kilkuminutowym odstępem. Mieszaj, dopraw i gotuj jeszcze kilka minut.
Podaj w miseczce i posyp pietruszką lub kolendrą.
Zjedz i weź dokładkę, zanim inni to zrobią.
https://www.youtube.com/watch?v=I2VsbEVJ9bc
Madej Wróbel to firma rodzinna, założona w Rudzie Śląskiej w 1992 roku. Ten producent bogatego asortymentu wędliniarskiego znany jest przede wszystkim z doskonałej jakości kiełbas na każdą okazję. Wszystkie wyroby są przygotowane według unikatowych receptur z wyselekcjonowanych składników: mięsa i przypraw.
Komentarze (0)