Gospodarka » Żywność
Lekka kuchnia - smaczna i zdrowa!
Zobacz więcej zdjęć » |
Nic bardziej błędnego - nie musimy rezygnować z kulinarnych przyjemności w imię zdrowego stylu życia. Wprowadzając do codziennego menu warzywa bogate w składniki odżywcze, stawiamy ogromny krok w stronę dobrego samopoczucia - serwowane w postaci rozmaitych sałatek, będą doskonale komponować się z różnymi rodzajami mięs czy ryb. Warzywa podawane z dodatkami takimi, jak Majonez Kielecki z Czosnkiem, produkowanym przez Wytwórczą Spółdzielnie Pracy "Społem", nabiorą zupełnie nowego, wyrazistego aromatu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Wysoka temperatura sprawia, że chętniej wybieramy dania lekkie, bazujące na świeżych produktach. Wówczas główną rolę w naszej kuchni powinny odgrywać warzywa prosto z ogródka. Gotowane lub przygotowywane na parze, ale przed wszystkim zdrowe i bogate w substancje odżywcze, stanowią nieodrębny element zbilansowanej diety. Podawane w formie rozmaitych sałatek, będą doskonałym uzupełnieniem dania głównego. Grunt to wprowadzić w życie dobre nawyki żywieniowe. Potrawy wzbogacone o warzywa dodadzą nam energii, wpłyną na nasze samopoczucie i zdrowie, dostarczając do organizmu witaminy, błonnik czy składniki mineralne.
Eksperymentując w kuchni, dodajmy do codziennego menu odrobinę odmiany. Uzupełnijmy posiłki o składniki często pomijane w przepisach i wykorzystajmy produkty takie, jak: brokuły, cukinie czy bakłażany. Odpowiednio przygotowane składniki - pokrojone w kostkę - podajmy z dodatkiem Majonezu Kieleckiego z Czosnkiem, który stanowi doskonały zamiennik rozmaitych sosów. Wyrób ten charakteryzuje się delikatną, kremową konsystencją, zaś dodatek aromatycznego czosnku nada potrawie odpowiedniej pikanterii i wyrazistości. Nieco inny, ostrzejszy aromat sprawi, że nawet tradycyjna sałatka, zaskoczy nas zupełnie nowym, oryginalnym smakiem.
Latem pozwólmy sobie na odrobinę dowolności. Eksperymentując podczas gotowania, skorzystajmy z różnych dostępnych produktów, przygotowując je w odmienny, ciekawy sposób. Codziennie inaczej, ale zawsze smacznie!
Nadesłał:
Publicon
|
Komentarze (0)