Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Luty w Polsat Food Network

W lutym nie zabraknie okazji do łasuchowania – przed nami Walentynki i Tłusty Czwartek! Z tej okazji stacja Polsat Food Network zaprasza na prawdziwą, pełną słodyczy ucztę. Nie zabraknie inspiracji na dania okraszone słodką nutą i smakowite desery.

14 lutego przez cały dzień, zaczynając już od 7:40  Polsat Food Network świętuje Walentynki całą serią programów pełnych przepisów na dania w sam raz na romantyczną kolację we dwoje: m.in. „Jeść zdrowo z Ellie Krieger”, „Ewa Gotuje”, „Bosonoga Contessa”, czy „Bajkowa cukiernia Charly`ego”. 27 lutego, czyli Tłusty Czwartek to całodzienna obfitość przepisów na przepyszne wypieki, koktajle i inne desery. Zapraszamy szczególnie na programy „Wszyscy jesteśmy łasuchami” oraz „Kuchenne wyzwania”

Przy stole Siby
Nowy program – dni powszednie od 3-ego o 08:30, 14:00 i 21:30
W programie „Przy stole Siby” prowadząca Siba Mtongana tworzy egzotyczną fuzję dań południowo-afrykańskich, łącząc współczesną kuchnię z tradycyjnymi przepisami.
Siba oferuje eksplozję smaku czerpiąc z doświadczeń restauracyjnej sceny Afryki Południowej, smaków z dzieciństwa oraz pracy w prasie kulinarnej, zachwycając kubki smakowe przyjaciół i rodziny.
Niesamowita kuchnia Siby ze wspaniałą panoramą Kapsztadu w tle, jest punktem centralnym każdego odcinka. Program „Przy stole Siby” jest idealnym połączeniem pomysłów, porad, słońca i kreatywnej inspiracji.

Jedzenie od kuchni
Nowa seria – dni powszednie od 3-ego o  06:50, 12:00 i 23:00
Marc Summers udaje się za kulisy by poznać sekrety produkcji kultowych przysmaków Ameryki. Dołącz do Marca i zobacz jak powstają takie smakołyki jak: tostowane przekąski, bekonowa bonanza, pyszne pączki, wspaniałe pianki, ulubione dania z zamrażarki, tzw. „szybka kuchnia”
i wyśmienite lodowe desery!

Kulinarne podróże z Guyem Fierim

Program specjalny – poniedziałek 24 –ego o 23:30
Gwiazda Polsat Food Network, Guy Fieri, wyrusza w kulinarną wyprawę  wszechczasów! Prowadzi klasyczne wozy z lat 60-tych i 70-tych i na każdym kroku próbuje klasycznych amerykańskich specjałów, spełniając marzenia każdego miłośnika kuchni. Guy poluje na najbardziej unikalną i różnorodną kuchnię i kosztuje specjały z menu niezliczonych klasycznych barów i knajp. Te miejsca czterdzieści, pięćdziesiąt, a nawet sześćdziesiąt lat po otwarciu podwojów, cieszą się niezwykłą popularnością, przyciągając nowe pokolenie klientów. Nowi, młodzi właściciele kontynuują rodzinne tradycje karmiąc kolejnych smakoszy, spragnionych dobrej jakościowo i smacznej kuchni.

Shi Communication