Gospodarka » Żywność

MAJOWE WIECZORY PEŁNE SMAKU Z HELIO

MAJOWE WIECZORY PEŁNE SMAKU Z HELIO
Zobacz więcej zdjęć »
Majowe wieczory to czas, kiedy dni stają się coraz dłuższe, a ciepłe promienie słońca zachęcają nas do spędzania czasu na świeżym powietrzu.

To także okres, w którym nasze podniebienia pragną nowych smaków i aromatów. W takie majowe wieczory, gdy siedzimy na tarasie lub przy grillu, warto sięgnąć po coś wyjątkowego. A co może być bardziej wyjątkowe niż szaszłyki z dodatkiem daktyli HELIO So Soft?

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Te soczyste owoce dodają nie tylko smaku, ale także nuty egzotyki. Kiedy grillujemy je razem z kiełbasą, papryką i cukinią, powstaje harmonijna kompozycja smaków.

W tym przepisie, który łączy tradycję grillowania z nowoczesnymi smakami, znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, by stworzyć niezapomniane danie. Przygotuj się na majowe wieczory pełne smaku, aromatu i przyjemności!

Oto przepis na szaszłyki z kiełbasą, cukinią, papryką i daktylami:

Składniki:

·       Około 300 g dobrej kiełbasy (możesz użyć drobiowej lub innej ulubionej)

·       1 cukinia

·       1 papryka (może być czerwona, zielona lub żółta)

·       2 nieduże cebule

·       Kilka suszonych daktyli HELIO SO SOFT

·       Sól, pieprz

·       Słodka papryka, zioła prowansalskie

·       Olej

·       Ketchup i musztarda (do podania)

Przygotowanie:

·       Patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie, aby nie przypaliły się na grillu.

·       Cukinię pokrój w plastry, kiełbasę również pokrój na kawałki o grubości około 1 cm.

·       Paprykę oczyść z pestek i pokrój na kwadratowe kawałki.

·       Cebulę obierz i pokrój na plastry.

·       Daktyle przekrój na pół i usuń pestki.

W misce wymieszaj pokrojone warzywa i kiełbasę. Posól, popieprz, dodaj słodką paprykę i zioła prowansalskie. Skrop 2 łyżkami oleju i dokładnie wymieszaj.

Na patyczki do szaszłyków nadziej naprzemiennie warzywa, kiełbasę i daktyle.

Grilluj na grillu lub piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 20 minut, aż warzywa i kiełbaska się przyrumienią.

Podawaj z ketchupem i musztardą.

Smacznego!

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

marta.skibinska@efektpr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »