Gospodarka » Żywność
Makaron Tarte firmy Czanieckie Makarony – wspomnienie domowej zacierki
Zobacz więcej zdjęć » |
Już nie musimy zagniatać makaronowego ciasta, by cieszyć się domowym smakiem, który przywraca wspomnienia z dzieciństwa.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Pieczołowicie przygotowywany domowy makaron jest wyjątkowo delikatny i smaczny, a jego zapach kojarzy się z dzieciństwem. Kiedy jednak nie ma czasu na długotrwały proces wyrabiania domowego ciasta, warto sięgnąć po sprawdzony makaron Tarte firmy Czanieckie Makarony. Produkowany w oparciu o wieloletnią recepturę, makaron Tarte do złudzenia przypomina domowe zacierki. Makaron Tarte ma nieregularny kształt wiórków, podobnych do startych na tarce warzyw, a także jajeczny, delikatny smak. Po ugotowaniu nieco pęcznieje, zamieniając się w niewielkie, delikatne w smaku kluseczki. Drobna forma makaronu Tarte sprawia, że świetnie nadaje się do zup mlecznych podawanych na śniadanie oraz jako dodatek do zupy pomidorowej, dyniowej, czy rosołu.
5 jajeczny makaron Tarte od firmy Czanieckie Makarony jest wyprodukowany z mąki pszennej z dodatkiem semoliny, dzięki czemu trudniej się rozgotowuje i pozostawia uczucie sytości na dłużej. Dodatek aż 5 jaj na każdy kilogram mąki nadaje mu delikatny smak, aromat i odpowiednią elastyczność.
Makaron Tarte pozwala przypomnieć sobie smak domowego makaronu, starannie wyrabianego przez babcię lub mamę. Teraz dzięki bogatej ofercie firmy Czanieckie Makarony nie musimy już wyrabiać ciasta, suszyć go i trzeć na tarce. Wystarczy wybrać makaron Tarte, by każdej zupie warzywnej czy też mlecznej śniadaniowej dodać szczyptę smaku z dzieciństwa. Ten pożywny dodatek sprawi, że nasz posiłek stanie się pełnowartościowy, apatyczny i na długi czas zaspokoi łaknienie.
Masa netto: [g] 250
Cena detaliczna: [zł] ok. 2,50
Skład: kaszka pszenna makaronowa, semolina, jaja 23,8%, woda
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna 364 kcal; białko 13g; tłuszcze 2,9g; węglowodany 70g; błonnik 2,6g; sód 40 mg; kwasy tłuszczowe nasycone 1g; cukry 0,3g
CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.
Nadesłał:
GutPR
|
Komentarze (0)