Gospodarka » Żywność

Makowa Baklava HELIO

Makowa Baklava HELIO
Zobacz więcej zdjęć »
Święta Bożego Narodzenia to nie tylko magia rodzinnych spotkań, ale przede wszystkim czas spędzony na ich przygotowaniu.

Najlepszej jakości masa makowa HELIO jest gwarancją udanych gwiazdkowych wypieków o wyjątkowym smaku. Nasz przepis na makową baklavę przygotujecie w kilkanaście minut

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Składniki:

  • 2 torebki masy makowej HELIO
  • 1 paczka płatków migdałowych HELIO
  • 1 paczka skórki pomarańczowej HELIO
  • 1 kostka masła
  • 1 opakowanie ciasta filo
  • 4 łyżki miodu
  • sok z połówki cytryny

Wykonanie:

Ciasto filo rozmrozić. Na dnie formy ułożyć 1/3 ilości ciasta smarując każdy płat roztopionym masłem. Zużywamy 1/3 ilości masła. Wyłożyć połowę masy makowej i znów układać 1/3 płatów ciasta smarując każdy płat masłem. Wyłożyć drugą połowę masy makowej i położyć resztę płatów smarując je ostatnią 1/3 porcją masła. Wstawić na 15 minut do lodówki lub w chłodne miejsce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Baklavę pokroić w ok. 4 cm romby. Wstawić do piekarnika i piec przez 1 godzinę. Posypać płatkami migdałów. Polać miodem podgrzanym z dodatkiem soku z cytryny. 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

marta.skibinska@efektpr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »