Gospodarka » Żywność

Makowe babeczki HELIO

Makowe babeczki HELIO
Zobacz więcej zdjęć »
Witajcie w magicznym świecie wielkanocnych smaków! W tym wyjątkowym czasie chcemy podzielić się z Wami niezwykłym przepisem na pyszne babeczki z makiem.

Połączenie delikatnego smaku maku z kremową masą krówkową HELIO sprawi, że te słodkości staną się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Gotowi na kulinarne doznania? To czas, by stworzyć niezapomniany smak Wielkanocy!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Składniki:

·       masa makowa HELIO,

·       masa krówkowa  kajmak HELIO,

·       mak niebieski HELIO,

·       migdały siekane HELIO,

·       łyżeczka proszku do pieczenia,

·       2 jajka,

·       1 małe starte jabłko,

·       30 g roztopionego masła

Przygotowanie:

Masę makową przekładamy do miseczki. Dodajemy roztopione masło i żółtka jaj oraz starte jabłko i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy.  Ubijamy białka jajek i dodajemy do masy. Gotową masę przekładamy do papierowych foremek i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 25-30 min.

W małym garnuszku podgrzewamy masę krówkową i polewamy nią wyjęte z piekarnika babeczki.

Całość posypujemy makiem niebieskim i siekanymi migdałami HELIO.

 

SMACZNEGO !



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

marta.skibinska@efektpr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »