Gospodarka » Żywność
Makowe babeczki HELIO
Zobacz więcej zdjęć » |
Połączenie delikatnego smaku maku z kremową masą krówkową HELIO sprawi, że te słodkości staną się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Gotowi na kulinarne doznania? To czas, by stworzyć niezapomniany smak Wielkanocy!
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Składniki:
· masa makowa HELIO,
· masa krówkowa kajmak HELIO,
· mak niebieski HELIO,
· migdały siekane HELIO,
· łyżeczka proszku do pieczenia,
· 2 jajka,
· 1 małe starte jabłko,
· 30 g roztopionego masła
Przygotowanie:
Masę makową przekładamy do miseczki. Dodajemy roztopione masło i żółtka jaj oraz starte jabłko i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ubijamy białka jajek i dodajemy do masy. Gotową masę przekładamy do papierowych foremek i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 25-30 min.
W małym garnuszku podgrzewamy masę krówkową i polewamy nią wyjęte z piekarnika babeczki.
Całość posypujemy makiem niebieskim i siekanymi migdałami HELIO.
SMACZNEGO !
Nadesłał:
marta.skibinska@efektpr.pl
|
Komentarze (0)