Rozrywka i wypoczynek » Sport

Maoam w rozgrywkach Legia Cup 2010

Dnia 6 i 7 listopada odbędą się rozgrywki Legia Cup 2010 organizowane przez Fundację Akademia Piłkarska Legia Warszawa. W tegorocznym turnieju wezmą udział dziecięce drużyny słynnych europejskich klubów. Współorganizatorem tego wy

- Współpraca z Fundacją Akademia Piłkarska Legia Warszawa daje nam możliwość wsparcia wspaniałej inicjatywy – mówi Mari Kochalska, Członek Zarządu Haribo Sp. z o. o. Piłka nożna to nie tylko sport, ale również zabawa i nauka współpracy w drużynie. Wartości tych nie sposób przecenić. Z pomocą marki Maoam chcemy rozwijać talenty sportowe dzieci i młodzieży, zachęcamy ich do aktywnego spędzania wolnego czasu – dodaje Maria Kochalska.

Maoam konsekwentnie angażuje się w kampanie promujące aktywny styl życia i uprawianie sportu przez dzieci i młodzież. Trenując ze wsparciem Maoam młodzi piłkarze uczą się, jak tworzyć zespół i jednocześnie świetnie się bawią, uprawiając ulubiony sport. W zeszłym roku marka Maoam wzięła udział w organizacji „Turnieju Stolic Europejskich” Legia Cup 2009, na który przyjechało osiem drużyn z Polski i zagranicy.

Również podczas Legia Cup 2010 na fanów piłki nożnej czekają silne sportowe emocje. W rozgrywkach wezmą udział chłopcy z rocznika 2000 i młodsi. Firma Haribo, właściciel marki Maoam jest oficjalnym sponsorem drużyny Akademii Piłkarskiej rocznik 2001, a logo firmy widnieje na specjalnych koszulach meczowych drużyny. Na najlepszych zawodników Legia Cup 2010 czeka niezwykła nagroda – mecz z piłkarzami pierwszego zespołu Legii Warszawa.

Legia Cup 2010

GRUPA A
CSKA Moskwa (Rosja)
Leeds United (Anglia)
Hertha Berlin (Niemcy
Czesko-Niemiecka Szkółka Piłkarska (Czechy/Niemcy)

GRUPA B
Legia Warszawa (Polska)
Sparta Praga (Czechy)
Ateitis Wilno (Litwa)
MSK Żilina (Słowacja)

Harmonogram turnieju:

Sobota, 6 listopada:
10.00 – 15.30 Faza grupowa
Hala Piłkarska przy ul. Ks. Bolesława 1/3 w Warszawie.

Niedziela, 7 listopada:
9.00 – ćwierćfinały