Gospodarka » Żywność

Mazurek z kajmakiem, mascarpone, solą i orzechami HELIO

Mazurek z kajmakiem, mascarpone, solą i orzechami HELIO
Zobacz więcej zdjęć »
Wielkanoc to wyjątkowy czas, pełen radości, wspólnego świętowania i pysznych tradycyjnych potraw.

Jednym z najbardziej charakterystycznych wypieków świątecznych jest mazurek, którego smak i aromat przyniesie niezapomniane doznania kulinarne.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Zanurzcie się z nami w tajniki przygotowania mazurka z kajmakiem i orzechami HELIO, by stworzyć niepowtarzalny smak wielkanocnej uczty!

 Składniki na mazurek z kajmakiem, mascarpone, solą i orzechami HELIO:

·       masa krówkowa kajmak HELIO

·       mieszanka keksowa HELIO

·       migdały blanszowane HELIO

·       daktyle So Soft HELIO Natura

·       1 op. serka mascarpone

·       gotowe ciasto kruche

·       3 łyżki gęstego jogurtu greckiego

·       ½ łyżeczki soli himalajskiej

Przygotowanie:

Gotowe, kruche ciasto przekładamy do foremki i nakłuwamy widelcem. Ciasto obciążamy kulkami ceramicznymi do obciążania ciasta i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Serek mascarpone, jogurt grecki i masę kajmakową miksujemy. Na upieczone ciasto wylewamy masę i dekorujemy mieszanką keksową, płatkami migdałowymi oraz daktylami. Na koniec dodajemy zblanszowane migdały i gotowe.

Smacznego !



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

marta.skibinska@efektpr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »