Technologie » Internet

MediaMarkt.pl dołącza do grona partnerów Okazje.info

Kilka dni po uruchomieniu przez Media Saturn Holding Polska sklepu internetowego MediaMarkt.pl produkty sieci można już znaleźć w serwisie Okazje.info. To świetna informacja dla użytkowników Porównywarki, którzy w okresie świątecznym zyskują dostęp do szerokiej gamy produktów z oferty tego sklepu.

Klienci Media Markt mogli do tej pory rezerwować produkty na stronie internetowej i odbierać je w wybranych sklepach stacjonarnych. Dzięki uruchomieniu sprzedaży online i integracji sklepu z Porównywarką cen Okazje.info, kupujący mogą w pełni korzystać z zalet zakupów w sieci, w tym z możliwości wyszukania najkorzystniejszych ofert.

Start internetowego kanału sprzedaży przez Media Markt to ważne wydarzenie dla całej branży. Dzięki ugruntowanej pozycji lidera na rynku elektroniki użytkowej już w dniu swojego debiutu online, MediaMarkt.pl stał się poważnym konkurentem dla innych sklepów. Tym bardziej cieszymy się, że współpraca została nawiązana tak szybko. Dla nas to ważny element realizacji założonej strategii, czyli prezentowania na serwisie ofert największych i najbardziej popularnych sklepów. – mówi Piotr Broniarczyk, CEO Okazje.info.

Uruchomienie sklepu internetowego pozwoli zwiększyć zasięg działania sieci Media Markt, a klientom ułatwi dostęp do najszerszego wyboru produktów na rynku elektroniki użytkowej. Teraz ofertę Media Markt można znaleźć również w Porównywarce Okazje.info. - komentuje wejście Media Markt na rynek e-commerce oraz współpracę z Okazje.info Piotr Zemło, Dyrektor Media Saturn Online.

Oprócz Media Markt do grona partnerów Porównywarki dołączył niedawno również Saturn. W ten sposób powiększa się lista sklepów na Okazje.info, które Internauci darzą największym zaufaniem i które oferują klientom największą liczbę produktów. Nawiązanie współpracy z Media Markt można uznać za zapowiedź kolejnych ciekawych kooperacji Porównywarki w nadchodzącym roku. http://www.okazje.info

Kontakt: Aleksandra Lisiecka, PR&Marketing Assistant, 42 235 13 11,  a.lisiecka@okazje.info.pl

Okazje.info to czwarty pod względem zasięgu serwis e-commerce w Polsce* i zarazem najszybciej rozwijająca się porównywarka cen. Miesięcznie serwis odwiedza niemal 5 milionów użytkowników, przeglądając oferty z 3,5 tys. kategorii produktowych.

Z usług Okazje.info korzysta ponad 2500 sklepów internetowych i marketów, prezentujących swoje oferty i gazetki reklamowe. Elastyczne warunki współpracy i szeroka oferta usług promocyjnych (pozycjonowanie ofert, akcje specjalne, display, Program Wiarygodne Opinie) gwarantują dotarcie do wybranych grup klientów i wysoką efektywność działań marketingowych.

* Megapanel, październik 2012

Porównywarka cen Okazje.info