Rozrywka i wypoczynek » Święta

Na Święta Ty serwujesz!

Czarny piątek w USA uruchomił prawdziwy boom świątecznych zakupów! Polscy konsumenci również nie oszczędzają na prezentach dla najbliższych. Ale kto z nas pozwoli sobie na prezent dla samego siebie?

Tradycja wygrywa z kryzysem gospodarczym - dowodzą wyniki badania przeprowadzonego przez firmę doradczą Deloitte. Przeciętna polska rodzina zamierza wydać na Święta prawie 2 tys. zł. Z badania wynika również, że 41 proc. badanych w Polsce nie będzie kierować się ceną przy wyborze upominków.

A co statystyki mówią o fundowaniu prezentów sobie samemu? W opinii psychologów bardziej jesteśmy zadowoleni z tych relacji, w których zachowujemy równowagę miedzy dawaniem i braniem. Obdarowywanie prezentami najbliższych daje nam poczucie wspaniałomyślności. W ten sposób wzmacniamy swoja samoocenę. Dla zachowania równowagi i spokoju ważne jest, aby obok podarunków dla najbliższych znaleźć miejsce na odrobinę przyjemności dla siebie samego.

Ü - Serve - Ty decydujesz!
Sami wiemy, co dla nas najlepsze. Ta zależność przekłada się na sferę ekonomiczną. Idealnie wpisuje się też w format „samoobsługi". Tradycja zapoczątkowano w Stanach Zjednoczonych w latach 30 - tych XX wieku na stale zagościła w branży FMCG. Światowe marki o międzynarodowym doświadczeniu coraz częściej oferują klientom możliwość „kreowania" własnego, indywidualnego zamówienia odpowiadającego na najważniejsze potrzeby - szczególnie w okresie świątecznym, zawładniętym przez emocje.

Anita Gagoś, pełnomocnik masterfranczyzobiorcy marki Yogen Früz w Polsce - światowego lidera sprzedaży mrożonych jogurtów obecnego w 25 krajach - podkreśla znaczenie dawania konsumentowi możliwości decydowania o zakupionym produkcie. - Otwierając kolejny punkt w CH Wola Park postawiliśmy na usługę Ü - Serve, opartą na zasadzie samoobsługi. Smak i kompozycja zależy w 100 proc. od klienta! Taka niskokaloryczna przyjemność zawarta w mrożonym jogurcie to idealny prezent, jaki można sobie sprawić w szale świątecznych zakupów - przekonuje przedstawiciel Yogen Fruz.

A w prezencie...
Dawka dziecięcej radości i zadowolenia. Intensywność życia wymusza okresowe zwolnienie tempa - dla zachowania wewnętrznej równowagi. Nasza skłonność do szczodrego obdarowywania bliskich w okresie świątecznym, w dużej mierze wynika z chęci wynagrodzenia im deficytu czasu do wspólnego dzielenia. Jednak o wiele trudniej wynagrodzić sobie brak czasu dla samego siebie.

Można to zrobić fundując sobie zdrową przekąskę podczas świątecznych zakupów. - Każdy deser powstaje na oczach klienta. Dzięki opcji samoobsługi nasi klienci mogą wybrać rodzaj jogurtu ze specjalnie przygotowanej maszyny. Następnie „ubierają" swój deser w świeże owoce, dekorują posypkami czy wyśmienitymi polewami. Poza oczywistą przyjemnością fundujemy sobie zdrowy posiłek - niskokaloryczny, bogaty w przeciwutleniacze, witaminy i błonnik - dodaje Anita Gagoś, pełnomocnik masterfranczyzobiorcy marki Yogen Früz w Polsce.

Święta to tylko pretekst do fundowania sobie rozmaitych przyjemności. Z tym, podobnie jak z byciem życzliwym i wspaniałomyślnym, warto mierzyć się przez okrągły rok!

Źródło: Yogen Früz

mstankiewicz

lui58 2012-08-17 23:03:52

Proponuję na święta zaserwować zabawne życzenia świąteczne np. ze strony http://www.zyczenia-swiateczne.com