Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Nowy ekologiczny mus owocowo-warzywny marki HOLLE z jabłka z marchewką i pasternakiem. Nowy smak w p

Marka HOLLE od ponad 80 lat propaguje zdrowe żywienie niemowląt i dzieci. Od samego początku marka stawia na naturalność i moc wartości odżywczych.

Do produkcji żywności HOLLE wykorzystuje jedynie sprawdzone, bezpieczne surowce uprawiane zgodnie ze standardami rolnictwa biodynamicznego lub ekologicznego - to podstawa wyjątkowej jakości żywności dla dzieci firmy Holle.

Nowością w ofercie marki Holle jest ekologiczny, owocowo-warzywny mus z jabłka, marchewki i pasternaku zamknięty w wygodnej, zakręcanej saszetce. Połączenie jabłka (55%), marchewki (30%) i pasternaka (15%) daje wyważony, naturalnie słodki smak, po który chętnie sięgają dzieci. Specjalnie wyselekcjonowane, przetarte owoce i warzywa są delikatne, mają gładką, aksamitną konsystencję, dostosowaną do ograniczonych możliwości półrocznego dziecka.

Mus składa się w 100% z przetartych owoców i warzyw pochodzących wyłącznie z rolnictwa biodynamicznego. Są organiczne, ekologiczne, wyhodowane zgodnie z rytmem natury. Produkt posiada certyfikat Demeter, gwarantujący jego bardzo wysoka jakość. Nie zawiera glutenu, białka mleka, jaj, soli, wody, cukru, dodatku sztucznych aromatów, barwników i konserwantów.

Ekologiczny Mus z jabłka z marchewką i pasternakiem dla niemowląt od 6. miesiąca życia marki Holle to idealna przekąska w czasie podróży i spacerów, o dowolnej porze i bez szukania miejsca na posiłek.

www.holle.pl

Marka: Holle

Waga netto: 90 g

Cena:  ok. … zł

Dystrybutor: Victualia

*Firma Holle została założona w 1933 r. jako producent ekologicznej żywności dla dzieci. Już na samym początku z produkcji wyeliminowane zostały wszystkie konserwanty i środki chemiczne. Siedziba firmy Holle mieści się przy granicy szwajcarsko-niemieckiej. Żywność dla dzieci firmy Holle sprzedawana jest już od 35 lat. Dostępna jest zarówno w Szwajcarii, jak i na terenie Europy w sklepach ze zdrową żywnością, aptekach i u dostawców ekologicznych.

Wszystkie sektory produkcyjne firmy HOLLE uznają najnowsze standardy technologiczne, wymogi i certyfikaty (ISO). Standardy te wdrażane są w procesie przygotowania mleka i dań zbożowych zawierających ziarna pochodzące głównie z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, posiadających certyfikat Demeter w zakresie upraw ekologicznych i biologicznych.  Zboża wykorzystywane przez Holle rosną na urodzajnych, wolnych od pestycydów i herbicydów ziemiach, które zostały wzbogacone i przygotowane pod kątem upraw ekologicznych. W trosce o dobro dzieci Holle wybiera wyłącznie wyselekcjonowane zboża Demeter a ekologiczne kaszki dla niemowląt firmy Holle są wytwarzane z pełnego ziarna zbóż i przygotowywane w sposób dostosowany do niemowląt. Do dań w słoiczkach firma używa tylko i wyłącznie specjalnie wyselekcjonowane warzywa, owoce i mięso ekologiczne z upraw ekologicznych lub gospodarstw opatrzonych logo Demeter. Dzięki temu w efekcie otrzymane produkty Holle, są naturalnym składnikiem codziennej diety, dającym zwłaszcza dzieciom i niemowlętom wiele korzyści.

KN