Dom » Nieruchomość

Otwierają się drzwi na Karpackiej

W weekend, 31 stycznia oraz 1 lutego 2009 roku zostanie publicznie zaprezentowane nowe wrocławskie osiedle. W ramach tzw. otwartych drzwi szwedzki developer, firma Reinhold, organizuje w zespole kameralnych apartamentowców przy ulicy Karpackiej pokaz przykładowego, urządzonego już, mieszkania.

Zostanie on połączony z atrakcyjnym konkursem oraz darmowymi konsultacjami z architektem wnętrz.

Osada Karpacka to kompleks dwunastu luksusowych, dwupiętrowych willi miejskich, z których każda mieści sześć mieszkań. Ich charakter doskonale współgra z cichą, zieloną okolicą, w której zlokalizowane zostało osiedle. Deweloper przywiązał szczególną wagę do przestrzeni, tak ważnej zarówno dla fizycznego, jak i psychicznego komfortu człowieka. Bardzo przestronne balkony i tarasy to wymarzone miejsce codziennego odpoczynku, a rozciągający się z nich widok na zieleń oraz majaczącą w oddali górę Ślężę pomoże wyciszyć się po nawet najbardziej męczącym dniu pracy.

Osiedle niebanalne

Najnowsza inwestycja Reinholda usytuowana jest w wyjątkowo atrakcyjnym miejscu Wrocławia. W odległości zaledwie 1 kilometra powstanie obwodnica Wrocławia, która zapewni szybką i sprawną komunikację z drogami wyjazdowymi oraz z samym miastem, a realizowana w pobliżu linia tramwajowa dodatkowo tę komunikację usprawni. Bardzo łatwy dojazd do centrów handlowych oraz lotniska to kolejna zaleta lokalizacji przy ulicy Karpackiej.

Dla wygody i bezpieczeństwa Osada Karpacka posiada własne miejsca parkingowe. Dostępne są miejsca naziemne oraz w garażu podziemnym, gdzie samochody mieszkańców są szczególnie bezpieczne. Co ciekawe, do każdego miejsca parkingowego w garażu deweloper dodaje za darmo komórkę lokatorską.

Mieszkanie pokazowe

W celu prezentacji, firma Reinhold przygotowała dwupokojowe mieszkanie o powierzchni 56 mkw z salonem połączonym z aneksem kuchennym. W pełni umeblowany apartament wykończony jest jednym z dostępnych na zamówienie pakietów aranżacji wnętrz – pakietem Brown. Charakteryzuje go unikalne, niezwykle gustowne połączenie bieli, beżu oraz wenge. Całości dopełnia subtelne oświetlenie, tworzące atmosferę zacisznej, lecz eleganckiej i niejednorodnej przestrzeni zamkniętej przez solidne, drewniane okna w kolorze mahoniu.

Nowe osiedle przy Karpackiej wyróżnia nowoczesność. Każde mieszkanie wyposażone jest w instalację internetową, telefoniczną i telewizyjną. Dla zapewnienia lokatorom maksimum bezpieczeństwa zainstalowano wzmocnione drzwi zewnętrze oraz wideodomofony.

Podczas dni otwartych drzwi konsultanci Reinholda odpowiedzą na dowolne pytanie zainteresowanych tą ofertą gości. Będą oni mogli wszystkiego dotknąć, obejrzeć z bliska każdy szczegół i omówić go. Zapowiada się zatem prezentacja ze wszech miar godna uwagi.

Architekt wnętrz, do usług

Do dyspozycji swoich potencjalnych klientów, którzy odwiedzą 31 stycznia lub 1 lutego Osadę Karpacką, Reinhold oddaje swojego architekta wnętrz. Agata Łysiak, autor wszystkich dostępnych na Karpackiej projektów wnętrzarskich, na bieżąco udzielać będzie fachowych porad dotyczących optymalnej aranżacji przestrzeni. Goście dewelopera mogą więc poprosić o szczegółowe, bezpłatne konsultacje, które pomogą dopasować wnętrze mieszkania do potrzeb i wymagań konkretnych osób bądź rodzin.

W grę wchodzą zagadnienia związane z ergonomią przestrzeni, kolorystyką, oraz szeroko pojętą stylistyką. Jest to niepowtarzalna szansa na znalezienie oryginalnych rozwiązań, które uczynią mieszkanie idealnie odpowiadającym osobowości jego przyszłego właściciela.

Lepszy kredyt? Mamy taki!

Aby zminimalizować formalności potrzebne do zaciągnięcia kredytu oraz maksymalnie uprościć jego procedury, szwedzki deweloper wszedł w bliską współpracę z bankiem DnB NORD. W wyniku ich współpracy powstała specjalna oferta kredytu hipotecznego wyłącznie dla klientów Reinholda.

Wyróżnia ją szereg zalet, podnoszących dostępność kredytu. Brak prowizji: za udzielenie kredytu, za podwyższenie kwoty kredytu, przedterminową spłatę po upływie 3 lat od ostatniego uruchomienia kredytu, brak potrzeby dostarczania jakichkolwiek dokumentów dotyczących inwestycji oraz brak wymogu ubezpieczenia na życie czy też od utraty dochodów to tylko niektóre z nich. Kredyt dla klientów Reinholda jest dostępny również dla Polaków pracujących za granicą. Bank może sfinansować aż 100% wartości nieruchomości, łącznie z kosztami jej wykończenia. Wyjątkowo niska marża i bardzo długa karencja w spłacie kredytu to kolejne warte podkreślenia zagadnienia.

W biurze na Karpackiej doradca DnB NORD nie tylko oceni zdolność kredytową pytającego, ale objaśni najbardziej nawet szczegółowe kwestie związane z kredytem.

A dla zabawy – konkurs

Ukoronowaniem tej dwudniowej imprezy będzie zorganizowany przez firmę Reinhold konkurs. Każdy z uczestników prezentacji będzie mógł wziąć udział w losowaniu bonu o wartości 1000 zł na zabiegi zdrowotne w jednym z 56 ośrodków odnowy biologicznej TravelPass w Polsce. Losowanie odbędzie się 1 lutego 2009 roku o godzinie 16:00. Bon TravelPass można realizować stopniowo, na przykład podczas weekendu w ośrodku SPA nad morzem wykorzystać 600 zł, a w innym terminie i w innym miejscu – choćby w górach – pozostałe 400 zł. Słowem: pełna swoboda wyboru i gwarancja świetnego wypoczynku.

Wszystkie te atrakcje połączone ze skromnym poczęstunkiem dostępne będą dla każdego zainteresowanego w sobotę 31 stycznia i w niedzielę 1 lutego 2009 w godzinach 10:00 – 16:00 na osiedlu Osada Karpacka przy ulicy Karpackiej 17/19. Więcej informacji pod numerem 071/780 0000 oraz na stronach www.reinholddom.com oraz www.reinholdpolska.com.

Reinhold Polska