Gospodarka » Żywność

Pasztet z drobiu firmy DROP S.A. - tradycyjny pasztet w nowym opakowaniu

Firma DROP S.A. od wielu lat dba o wielbicieli tej tradycyjnej potrawy, dostosowując swoją ofertę do ich potrzeb. Teraz jej znany i lubiany pasztet „z kogutem” dostępny jest w nowym, wygodnym, 130 – gramowym, aluminiowym opakowaniu.

Francuskie delicje na polskim stole

Podobno pasztety znano już w starożytnym Rzymie, jednak receptury używane współcześnie pochodzą  głównie z kuchni francuskiej. To tutaj przez lata rozwijała się sztuka przygotowywania tej potrawy, która swój moment kulminacyjny osiągnęła na przełomie XVII i XVIII wieku, za czasów Ludwika XIV. Od tego czasu wieści o walorach smakowych, aromatycznych i zdrowotnych tego niesamowitego wyrobu zaczęły docierać w coraz bardziej odległe zakątki świata. To spowodowało, że pasztet pojawił się również na polskich dworach królewskich i szlacheckich i na trwale zajął ważne miejsce w naszej kuchni. Dziś nie wyobrażamy już sobie jego braku na naszych stołach i podajemy go zarówno podczas standardowych posiłków, jak i podczas wykwintnych przyjęć. Bukiet smakowy, jaki tworzą składniki pasztetu jest wynikiem niecodziennych kompozycji oraz daje ujście kulinarnej wyobraźni smakoszy tego wyrobu. Obecnie występuje w wielu formach i odmianach – jego smak  wzbogacają warzywa, grzyby, ryby czy sery. Dodatkowo często jest aromatyzowany przyprawami korzennymi lub winem. Aby rozkoszować się jego kulinarnymi walorami nie trzeba też spędzać wielu godzin w kuchni, czy korzystać z usług wyspecjalizowanych w jego przygotowywaniu pasztetników. Często wystarczy skorzystać z gotowych propozycji, dostępnych na naszym rynku.

Tradycyjny smak, nowe opakowanie

Pasztety firmy DROP SA cieszą się w Polsce dużą popularnością. Pojawiają się na naszych stołach zwykle w porze śniadania i kolacji, pełniąc zaszczytną rolę dodatku do kanapek. Coraz częściej korzystamy z nich jednak również przygotowując posiłki poza domem. Wychodząc naprzeciw tym potrzebom firma DROP S.A. zmieniła opakowanie swojego drobiowego wyrobu „z kogutem”, od lat cieszącego się dużym uznaniem wśród konsumentów. Teraz jego tradycyjny smak jest dostępny w jeszcze wygodniejszym, aluminiowym opakowaniu o pojemności 130 g. Dodatkowo, co ważne nie tylko ze względów smakowych ale i zdrowotnych, pasztet z drobiu firmy DROP S.A., tak jak wszystkie pozostałe wyroby tej firmy, jest wytwarzany na bazie surowca krajowego, co daje większą możliwość kontroli zdrowotnej i eliminuje  przykre niespodzianki związane z wykorzystaniem mięsa i podrobów z eksportu. W połączeniu z dbałością o wysokie standardy procesów produkcyjnych zapewnia to wysokie bezpieczeństwo produktów. Zdrowo, smacznie bezpiecznie, wygodnie – idealnie.

Aktualnie firma DROP S.A., jest jednym z największych i najnowocześniejszych przedsiębiorstw branży drobiarskiej w Polsce. Spółka należy do światowej czołówki w produkcji zdrowej i bezpiecznej żywności najwyższej jakości. Produkty DROP S.A. znajdują coraz szersze uznanie wśród konsumentów krajowych i zagranicznych. Znajduje to potwierdzenie nie tylko w rosnącej sprzedaży na rynku krajowym i zagranicznym, lecz także w licznych nagrodach i wyróżnieniach. Drób będący surowcem do produkcji karmiony jest paszami pochodzenia roślinnego. Procesy produkcyjne są zgodne ze standardami Unii Europejskiej pod względem sanitarnym i technologicznym. Nowoczesne technologie, system zapewnienia bezpieczeństwa żywności - HACCP, stały nadzór weterynaryjny i wysoko wykwalifikowana kadra, przyczyniają się do powstania wyrobu najwyższej jakości potwierdzonych certyfikatami: BRC, IFS, GOST, Halal.

GutPR