Gospodarka » Żywność

Powrót do korzeni: wachlarz warzywnych dań od FRoSTY

Powrót do korzeni: wachlarz warzywnych dań od FRoSTY
Zobacz więcej zdjęć »
Warzywa…Trudno wyobrazić sobie bez nich kuchnię polską. Obecne w niej od zawsze, skrywają w sobie niejedną tajemnicę. FRoSTA zaprasza w podróż do korzeni, prezentując gamę nowych dań warzywnych. Sezonowo, smacznie i prosto.

Marchewka, kalarepa, cebula… To tylko nieliczne z całej palety polskich warzyw. Od wieków są one zarówno pysznym źródłem inspiracji, jak iważnym elementem kulinarnej historii Polski. Kuchnia polska od dawien dawna bazowała na składnikach, które dawała ziemia – w tym na warzywach. Dzisiaj dania warzywne kojarzone są z modnym podejściem do kuchni i królują niemalże w każdej restauracji, pod różnymi postaciami. FRoSTA wychodzi naprzeciw tym trendom!

 

Wśród naszych warzywnych nowości, odnaleźć można smaki inspirowane domowymi specjałami. Warzywa od FRoSTY uprawiane są na polach, dojrzewają na słońcu, nie w szklarniach. Masło, będące bazą delikatnych sosów, nie zawiera barwników, natomiast świeże, pachnące zioła, pochodzą z pól uprawianych specjalnie dla FRoSTY. Zamrażane są tuż po zbiorach, stąd pewność, że zachowają swoją wyjątkową świeżość.

 

Bataty z marchewką w maśle z rozmarynem to mieszanka popularnych, ręcznie krojonych słodkich ziemniakówwww.facebook.com/frosta.polska.  

 

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »