Gospodarka » Żywność

Przeciwieństwa się uzupełniają!

Przeciwieństwa się uzupełniają!
Zobacz więcej zdjęć »
Vegeta Pikantna i Vegeta Ziołowa to dwie smakowite indywidualności tworzące dobraną parę w okresie grillowego szaleństwa. Razem nadają charakteru daniom mięsnym i warzywnym.

Sezon grillowy 2009 rozpoczął się wraz z pierwszymi ciepłymi dniami wiosny. Od teraz już przez całe lato weekendowe wieczory kojarzyć się nam będą z zapachem grillowanych potraw i zabawą na świeżym powietrzu. Na ruszt położyć można niemal wszystko - od kiełbasek poprzez warzywa aż po owoce -  jednak tajemnicą ich smaku pozostają przyprawy. My polecamy dwie spośród dostępnych na rynku mieszanek - Vegetę Pikantną i Vegetę Ziołową. Choć są to całkowite przeciwieństwa doskonale się uzupełniają zamieniając przy tym proste dania w potrawy o unikalnym charakterze.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Vegeta Ziołowa to przyprawa dla miłośników śródziemnomorskiego klimatu, słodkiego leniuchowania w promieniach gorącego słońca i kulinarnych biesiad. Ziołowy aromat nadają jej: rozmaryn, majeranek, oregano, bazylia i kolendra. Smak wzbogacają także: suszone pomidory, liść laurowy oraz mieszanka suszonych warzyw. Składniki te tworzą przyprawę, którą możemy dodać do sałatek, sosów, grillowanych warzyw - bakłażanów, cukinii czy ziemniaków - lub owoców np. szaszłyków z ananasa, banana i jabłek.

Podwyższoną temperaturę spotkania zapewni Vegeta Pikantna - przyprawa dla osób aktywnych, odważnych i z temperamentem. Chili, czerwona papryka, oregano, kolendra, imbir, liście laurowe, kminek, czarny pieprz oraz czosnek tworzące tą przyprawę nadają daniom ognistego charakteru. Vegeta Pikantna gwarantuje bogactwo smaku czerwonych i białych mięs: steków, żeberek, karkówek, skrzydełek czy piersi kurczaka, a także kiełbasek i kaszanek.

Vegeta Pikantna i Vegeta Ziołowa dostępne są w 150-gramowych torebkach ze strunowym zamknięciem w cenie 3,19 zł. Przyprawy nie zawierają substancji pochodzenia zwierzęcego, laktozy ani glutenu.

Paluszki z kurczaka w ketchupie

Paluszki z kurczaka możemy podawać z sosem z ketchupu, curry i Vegety pikantnej w towarzystwie sałatki greckiej doprawionej oliwą z oliwek oraz Vegetą Ziołową.

Czas przygotowania 25 min

Wartość energetyczna dania 462 kcal / 1931 kJ

Składniki na 6 osób

  • 1 kg filetów z kurczaka
  • 1 łyżka Vegety Pikantnej

Sos
  • 200 ml łagodnego ketchupu
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1 łyżeczka Vegety Pikantnej

Przygotowanie

Ketchup wymieszać z curry i Vegetą Pikantną. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Filet z kurczaka pokroić w grube paluszki i posypać Vegetą Pikantną. Przyprawione paluszki z kurczaka grillować kilka minut z każdej strony.

Serwowanie

Na dużym talerzu umieścić miseczkę z sosem. Dookoła poukładać grillowany chleb tostowy i paluszki z kurczaka.

Rada

Sos można przechowywać w lodówce przez kilka dni.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »