Gospodarka » Żywność
Przepis na śliwkę!
Zobacz więcej zdjęć » |
Na ich bazie powstają nie tylko desery, ale też wykwintne dania. Są wspaniałą przekąską, która sprawdzi się w lunchboxie i zdrowej diecie. Dziś zainspiruj się z Helio i stwórz słodką przekąskę na bazie śliwek, która z pewnością zaskoczy wszystkich domowników. Ciasto ze śliwkami to zawsze dobry pomysł!
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
SKŁADNIKI:
250 g suszonych śliwek HELIO
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
120 g masła
2 duże lub 3 mniejsze jaja
150g cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
ciemna polewa do wypieków HELIO
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, a formę na ciasto wyłóż papierem do pieczenia. Do garnka wlać szklankę wody, włożyć do niej śliwki i gotować ok. 3 minuty. Ostudzić. Masło należy utrzeć z cukrem, stopniowo dodawając do masy jajka. Wymieszaj szpatulką z przesianą mąką, z proszkiem do pieczenia, sodą, a następnie ze śliwkami i przestudzoną zalewą. Wymieszaj. Dodaj ciemną polewę HELIO. Piecz ok. 45 minut. Poczekaj do wystygnięcia.
Smacznego!
Nadesłał:
marta.skibinska@efektpr.pl
|
Komentarze (0)