Dom » Nieruchomość

Recital „Sekwencje” – kultura na przedmieściach.

7 kwietnia o godz. 20.00 w kaplicy parafialnej w Dąbrówce w ramach cyklu koncertów i wydarzeń kulturalnych odbędzie się koncert zatytułowany „Sekwencje”. W repertuarze znajdą się głównie utwory średniowiecznej muzyki sakralnej w jazzowych opracowaniach.

7 kwietnia o godz. 20.00 w kaplicy parafialnej w Dąbrówce w ramach cyklu koncertów i wydarzeń kulturalnych  odbędzie się koncert zatytułowany „Sekwencje”.  W repertuarze znajdą się głównie utwory średniowiecznej muzyki sakralnej w jazzowych opracowaniach.

Koncert uświetni obecność Aleksandra Machalicy, znanego polskiego aktora filmowego i teatralnego.  Podczas koncertu będzie recytował poezję ks. Jana Twardowskiego. O oprawę muzyczną zadbają Jarek Kostka - fortepian, śpiew, Jan Adamczewski- saksofony, Andrzej Mazurek - instrumenty perkusyjne.

Koncert to kolejne wydarzenie kulturalne zaproponowane w ramach całego cyklu imprez kulturalnych, które będą się odbywać w Dąbrówce. W planach są również koncerty muzyki poważnej, recitale, prezentacja poezji, spotkania z przedstawicielami mediów, sztuki i polityki, ale także festyny rodzinne tj. Dzień Dziecka. W organizację włączył się lokalny deweloper, firma Linea. Szczegółowy harmonogram imprez już wkrótce zostanie opublikowany na stronach internetowych Linea.

AlicjaDahlke