Kultura » Kultura
Restauracja Cammino podwójnym zwycięzcą 8. edycji Festiwalu Dobrego Smaku
Zobacz więcej zdjęć » |
Do tegorocznego konkursu stanęło 16 restauracji z ulicy Piotrkowskiej i okolic. Zgłosiły się także 3 lokale usytuowane na rynku kompleksu handlowego Manufaktura. W dniach 16-19 czerwca anonimowi jurorzy smakowali i oceniali poszczególne potrawy. Podczas uroczystej gali finałowej wyszło na jaw, że przewodniczącym jury był Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel's Hotel Łódź. Wraz z nim festiwalowe restauracje odwiedzili także dziennikarze m. in. „Gazety Wyborczej”czy „Newsweeka” oraz osoby z branży kulinarnej. Decyzja okazała się jednomyślna – najlepszą potrawa to „Wspomnienie z Lazurowego Wybrzeża” restauracji Cammino. Tak samo zdecydowali łodzianie, co niezwykle ucieszyło i wzruszyło ekipę Cammino. II. Miejsce zajęła restauracja Satyna, II. Miejsce – Klub Piotrkowska Zieliński i Syn. Finaliści otrzymali atrakcje zestawy z profesjonalnej linii Szefa Kuchni marki Tupperware oraz karnet na kilkumiesięczne dostawy świeżych ziół od Swedeponic.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Impreza została zorganizowana przy współudziale Urzędu Miasta Łodzi.
Nadesłał:
Aleksandra Fastyn
|
Komentarze (0)