Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało
ROZKOSZNA RADOŚĆ CHRUPANIA! 100% naturalne, puffingowane Jagody Goji Puffins
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Owoce Goji znane są ze swoich wyjątkowych właściwości na całym świecie, choć bez wątpienia największym szacunkiem darzą je mieszkańcy Chin, którzy wierzą, że owoc ten może znacząco przedłużyć życie. Li Qing Yen, popularyzator jagód goji oraz żeńszenia żyć miał 252 lata właśnie dzięki systematycznemu spożywaniu zupy z tych podłużnych, czerwonych jagód. Obecnie Jagody Goji zaliczane są do żywnościowej ekstraklasy i dumnie dzierżą miano superżywności (superfoods), czyli żywności niezwykle bogatej w poszukiwane składniki odżywcze i przez to niesłychanie korzystnej dla naszego zdrowia.
Suszenie próżniowe, czyli puffingowanie, to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia intensywne parowanie zachodzi w niskich temperaturach nawet poniżej 40 stopni °C – w przeciwieństwie do suszenia tradycyjnego, konwekcyjnego. Specjalna technologia przetwarzania sprawia, że puffingowane owoce Jagód Goji Puffins nie tylko zachowują intensywny, owocowy smak oraz wszystkie naturalne witaminy i inne wartości odżywcze, które są szczególnie wrażliwe na obróbkę termiczną, ale stają się także wyjątkowo chrupiące, kruche, słodkie i zyskują na objętości.
Owoce Goji Puffins są znakomitą przekąską ‘do pochrupania’, mogą być dodawane do wszelkiego rodzaju płatków zbożowych i koktajli, wspaniale podkreślają walory smakowe potraw z ryżu, kurczaka i wieprzowiny, można je wykorzystać do przygotowania herbaty, a także jako element dekoracyjny każdej potrawy.
50-gramowe, biodegradowalne i estetycznie zaprojektowane opakowanie Jagód Goji Puffins możemy zabrać ze sobą wszędzie – do pracy, na uczelnię, na trening lub wycieczkę. Specyficzne wycięcie w tylnej części kartonika umożliwia nie tylko zaspokojenie ciekawości i sprawdzenie, co kryje się w środku, lecz służyć może również jako praktyczna podstawka, w której możemy umieścić otwarte już owoce.
Marka: Puffins
Producent: MicroFood
Pojemność: 50 g
Cena: ok. 9,99 zł
www.puffins.co
*MicroFood to polska, rodzinna firma z Ostrzeszowa, która postawiła stworzyć przekąskę w 100% naturalną, a zarazem pozwalającą na słodką chwilę przyjemności bez wyrzutów sumienia . W ten sposób powstały Puffins – absolutnie oryginalne, niekonwencjonalne i jednocześnie w 100% naturalne - chrupiące owoce w zaskakująco nowej, lekkiej formie. Jest to możliwe dzięki unikatowej na skalę światową technologii suszenia owoców metodą próżniową. Suszenie próżniowe to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia intensywne parowanie zachodzi nawet w niskich temperaturach. W podciśnieniu temperatura wrzenia wody znacznie opada (nawet do 33°C). Suszenie próżniowe pozwala na otrzymanie produktu o bardzo wysokiej jakości. Walory odżywcze i smakowe są nieporównywalnie wyższe od otrzymywanych w suszeniu tradycyjnym.
Czy suszone owoce mogą nas jednak jeszcze czymś zaskoczyć?
Okazuje się, że tak – co więcej, jak pokazują przekąski marki Puffins, mogą wręcz zrewolucjonizować nasze dotychczasowe myślenie o zdrowym podgryzaniu, podjadaniu i przegryzaniu. Puffins powstają dzięki unikatowej technologii suszenia próżniowego nazwanego puffing, stworzonego i opatentowanego przez ich producenta, firmę MicroFood. W ten sposób przekąski zachowują naturalną słodycz dojrzałych owoców i ich wartości odżywcze, co więcej – swoim kształtem również przypominają te prawdziwe, z drzew i krzewów!
Komentarze (0)