Dom » Wnętrza

Rozwiązania do szafek narożnych Magic-Corner Standard

Ciekawym rozwiązaniem umożliwiającym praktyczną organizację szafek narożnych są systemy Magic-Corner. W roku 2011 firma Peka Sp. z o.o. rozpoczęła akcję promocyjną na jedne z rozwiązań do szafek narożnych - Magic-Corner Standard.

Jak zagospodarować szafki narożnikowe naszych kuchni, tak aby były naprawdę funkcjonalne? We współczesnych, dobrze zaprojektowanych meblach kuchennych liczy się nie tylko wygląd zewnętrzny, ale także organizacja wnętrz szafek i szuflad. W ofercie firmy Peka Sp. z o.o. ze Swarzędza znajdziemy wiele praktycznych rozwiązań przeznaczonych do mebli kuchennych. Szczególnie ciekawe rozwiązania dotyczą szafek narożnych.

Szafki narożne są najtrudniejszymi do zagospodarowania częściami mebli kuchennych. Nowe rozwiązania pozwalają maksymalnie wykorzystać ich przestrzeń. Liczy się ergonomia użytkowania, funkcjonalność i łatwy dostęp do każdej części szafki.

System Magic-Corner Standard to niezawodne rozwiązanie, dzięki któremu można zagospodarować każdą, nawet najtrudniej dostępną przestrzeń. Mechanizm, dzięki dużej powierzchni koszy, pozwala maksymalnie wykorzystać miejsce w szafkach kuchennych i ułatwia dostęp do przechowywanych w nich produktów.

Magic-Corner Standard to mechanizm do szafek narożnikowych z kompletem czterech koszy. W zestawie ujęty jest hamulec pneumatyczny.

Wysuwanie przednich koszy na zewnątrz odbywa się za pomocą jednego płynnego ruchu. Jedną ręką otwieramy cały kosz, drugą sięgamy po naczynia. Hamulec pozwala cicho i łagodnie zamknąć szafkę. Dostępne są kosze druciane i półki typu Arena z drewnianym dnem z antypoślizgową powłoką.  Nowość stanowią kosze Arena Style, prezentowane na zdjęciu. To idealne rozwiązanie do przechowywania szklanych dużych naczyń,  garnków lub drobnego sprzętu AGD.

Promocja obejmuje komplety:

• Magic-Corner Standard 900/450 mm z koszami Arena z białym dnem i chromowanym relingiem
  • Magic -Corner Standard 900/450 z koszami Arena z szarym dnem i srebrnym malowanym relingiem

Wymagania szafek:

Szerokość frontu: 450 mm
Szerokość wewnętrzna szafki: 860-971 mm
Głębokość minimalna: 498 mm

Promocyjne ceny na komplety Magic-Corner Standard można uzyskać do 30 kwietnia 2011 roku. Szczegówy oferty poznają Państwo na stronie internetowej www.peka.pl.

Podobnym mechanizmem z oferty firmy Peka jest rozwiązanie do szafki narożnej z frontem na zawiasach - Magic-Corner Comfort. Po otwarciu drzwiczek chwytamy za uchwyt ramy i płynnym ruchem wyciągamy przegnie kosze odchylając je w bok. W tym samym czasie tylne kosze przesuwają się na miejsce przednich. Innowacją jest możliwość wysunięcia tylnych koszy na zewnątrz szafki.

anita.kolek@peka.pl