Zdrowie » Ciało
Ryby i sery - Najzdrowsza dieta śródziemnomorska
Ryby zastępują mięso w diecie śródziemnomorskiej. Są bogatym żródłem białka, oraz jak oliwa, kwasów omega-3. Np. 100 gramowy filet z łososia zaspokaja połowę dziennego zapotrzebowania organizmu na białko.
W rybach znajduje się wapń i fosfor, które utrzymują kości w dobrym stanie i jod wspomagający tarczycę.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Sery są dodatkiem do potraw. Często dodaje się je do sałatek. Najpopularniejszym nad Morzem śródziemnym jest ser feta wytwarzany z mieszanki mleka owczego i koziego. Zawiera dużo cennego białka. Wybierajmy warianty z mniejszą ilością tłuszczu.
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
Poradnik kulturystyczny - ciekawe artykuły
http://poradnikkulturysty.blox.pl
|
|
Komentarze (0)