Kultura, sztuka » Kultura

Sandra Kubicka i Odeta Moro gwiazdami kolejnego odcinka Fortu Boyard!

Fort Boyard 2 na Viaplay to prawdopodobnie najbardziej naszpikowane gwiazdami show w Polsce. Już w najbliższy piątek, 7 października, widzowie przekonają się jak kolejne znane i lubiane gwiazdy poradziły sobie z niecodziennymi wyzwaniami, jakie napotkały w murach dawnego, francuskiego więzienia. W menu między innymi ekstremalna rozmowa telefoniczna… na wysokości trzydziestu metrów nad ziemią w wykonaniu Grażyny Wolszczak. Kogo jeszcze z 48 gwiazd tej edycji zobaczymy już w najbliższym odcinku?

Gwiazdami szóstego odcinka najnowszej edycji programu ‘Fort Boyard Polska’ będą: fotomodelka i celebrytka Sandra Kubicka wraz z partnerem, gitarzystą zespołu Afromental Aleksandrem Milwiwem-Baronem, aktorka filmowa i serialowa Grażyna Wolszczak, dziennikarka i prezenterka telewizyjna Odeta Moro, makijażysta gwiazd Harry Jefferson oraz Mister Polski 2017 – Jakub Kucner.

Na próbę zostanie wystawiona nie tylko odwaga i wytrzymałość uczestników, ale również umiejętność współpracy. Dla Sandry Kubickiej i jej partnera będzie to próba lasera. Czy z zamkniętymi oczami, w dodatku na wysokości piętnastu metrów, dojdą do porozumienia równie łatwo jak w blasku reflektorów? Z kolei Grażyna Wolszczak dla zdobycia kolejnego klucza będzie musiała stawić czoła dryfującej kilka metrów nad ziemią budce telefonicznej i nie wyjdzie z tego… sucha. Ale czego nie robi się dla zwycięstwa swojej drużyny? Makijażysta Harry Jefferson odnajdzie w zakątkach Fortu klej znacznie mocniejszy niż ten, którego używa do klejenia rzęs swoim klientkom. Świat Kuby Kucnera wywróci się do góry nogami. I to nie jeden raz! Za to Odeta Moro odda się wnikliwej analizie papieru w fortowym laboratorium.

Uczestnikom niezmiennie dopingował będzie zgrany duet prowadzących: aktorka i osobowość telewizyjna Elżbieta Romanowska, oraz stand-uper, prezenter i artysta kabaretowy Mariusz Kałamaga. ‘Fort Boyard Polska’ to już drugi sezon polskiej wersji najpopularniejszego programu z kategorii ‘adventure game shows’ na świecie, który można oglądać na platformie streamingowej Viaplay. W poprzednich odcinkach wystąpili m.in.: Michał Piróg, Maciej Musiał, Julia ‘Maffashion’ Kuczyńska i wiele innych gwiazd polskiego show-businessu.

Warto podkreślić, że w tym programie chodzi nie tylko o wyzwania i dobrą zabawę. W każdym odcinku zwycięska drużyna przekazuje równowartość złota ze skarbca fortu, którą udało jej się zdobyć na wybraną akcję charytatywną.

Za realizację serii ‘Fort Boyard Polska’ odpowiada jeden z czołowych producentów telewizyjnych w Polsce – Endemol Shine Poland. Wszystkie dotychczas opublikowane odcinki i cały poprzedni sezon programu są dostępne wyłącznie na platformie Viaplay. Uczestnicy kolejnych dwóch części zostaną ogłoszeni w najbliższych tygodniach.

Unikalna oferta Viaplay jest dostępna w Polsce od sierpnia 2021 roku. Za pośrednictwem platformy można zobaczyć między innymi streamingi z najlepszych sportowych wydarzeń, takich jak Premier League, Bundesliga, gale KSW, a wkrótce również wyścigi Formuły 1. Oprócz tego na platformie można znaleźć popularne filmy i seriale, oryginalne skandynawskie produkcje i całą gamę reality shows Hayu. Viaplay przygotowuje w Polsce również produkcje lokalne. W najbliższych miesiącach czeka nas premiera pierwszego oryginalnego polskiego serialu Viaplay, pt. ‘Morderczynie’, inspirowanego bestsellerem Katarzyny Bondy oraz pierwszy film fabularny ‘Klątwa’, który został wyreżyserowany przez wielokrotnie nagradzanego reżysera Tomasza Koneckiego. Viaplay jest również koproducentem filmu ‘Kos’.

Na przełomie 2022 i 2023 roku na platformie będzie dostępne również reality show ‘Powerwomen Polska’ z udziałem popularnych kobiet sukcesu, wśród których zobaczymy Kayah – ikonę polskiej muzyki i właścicielkę wytwórni muzycznej.

Malgorzata Urbas

Paweł chojecki, żonaty od ponad 30 lat, ma troje dzieci. Wychowany jako ateista, zdecydował, aby zostać chrześcijaninem. Jest pastorem Kościoła Nowego Przymierza w Lublinie.
pawelchojecki.pl