Gospodarka » Żywność
Skarb Wschodu, czyli Ryż Basmati marki Britta
Zobacz więcej zdjęć » |
Ryż Basmati marki Britta produkuje się z oryginalnych ziaren odmiany basmati. Uprawiany jest u podnóży Himalajów. Wysoką jakość oraz subtelny aromat zawdzięcza tamtejszemu mikroklimatowi oraz żyznym glebom. Basmati jest unikatowy nie tylko ze względu na zapach, ale również wygląd i doskonałą sypkość. Długie i smukłe śnieżnobiałe ziarna zwiększają jeszcze bardziej swoją długość podczas gotowania.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Ryż basmati jest niezwykle ceniony przez miłośników kuchni indyjskiej – serwowany jest samodzielnie lub w towarzystwie curry, stanowi również bazą takich potraw jak Pilaw i Biryani. Basmati jest też niezastąpiony do przygotowania perskiego smakołyku Tah-dig, parzonego ryżu z szafranową skorupką. Ryż Basmati marki Britta sprawdzi się jako składnik potraw, w których istotne jest, by ziarna nie sklejały się, np. w rozmaitych sałatkach. Podany jako dodatek do głównej potrawy nada jej egzotycznego i wykwintnego wyglądu.
Ryż Basmati marki Britta jest zapakowany w wygodne w użyciu torebki. Aby przygotować ryż, należy umieścić torebkę w garnku z osoloną wrzącą wodą i gotować około 15 minut. Po tym czasie trzeba wyjąć torebkę – pomoże w tym wygodny uchwyt – oraz przepłukać krótko zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Tak przyrządzony ryż będzie miękki, puszysty oraz sypki.
Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods
Produkt: Ryż Basmati Britta
Gramatura: 4 x 100g
Cena: 6,99 zł
Komentarze (0)